spot_img

Binotto: «Ψηλά το κεφάλι, δεν απογοητευόμαστε»

O επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, προσπαθεί να εμψυχώσει την ομάδα του, έπειτα από ένα καταστροφικό τριήμερο στην Ίμολα.
Όλα όσα μπορούσαν να πάνε λάθος στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια πήγαν λάθος για τη Ferrari που δεν κατάφερε στο σπίτι της να έχει έστω ένα μονοθέσιο στο βάθρο. Ο Carlos Sainz εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από επαφή που είχε με τον Ντάνιελ Ρικάρντο στην εκκίνηση, ενώ ο Charles Leclerc μετά από δικό του λάθος ολοκλήρωσε στην 6η θέση.

Ως αποτέλεσμα η εικόνα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 άλλαξε και η Red Bull Racing ψαλίδισε τη διαφορά τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών, όσο και στο κατασκευαστών. Όμως ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, μιλώντας στο Sky F1 μετά το πέσιμο της καρό σημαίας κάλεσε την ομάδα του να μείνει ενωμένη.

Φυσικά και δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με το αποτέλεσμα που πήραμε στην Ίμολα. Όμως πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι μας. Όλα όσα έγιναν είναι μέρος των αγώνων. Κάποιοι αγώνες μπορεί να πάνε πολύ λάθος και αυτό έγινε σήμερα. Έχουμε όμως ακόμα ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο και πρέπει να χαμογελάμε γι’αυτό και να ανυπομονούμε για τους επόμενους αγώνες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

H στρατηγική της ιταλικής ομάδας να φέρει τον Leclerc για φρέσκο σετ ελαστικών μαλακής γόμας ήταν καθοριστικό, διότι λίγο αργότερα έκανε το μοιραίο λάθος που του κόστισε το βάθρο. Ο Binotto αναφέρθηκε στη στρατηγική αυτή και το λάθος του οδηγού του.

Δεν είχαμε ανάγκη να αλλάξουμε ελαστικά και δεν το κάναμε για τον ταχύτερο γύρο. Το κάναμε γιατί πιστεύαμε πως ήταν η καλύτερη λύση για εμάς, να έχουμε κάποια ευκαιρία για τη νίκη. Ο Charles πίεζε τον Perez σε εκείνο το σημείο και η επιλογή να μπει για αλλαγή ελαστικών ήταν σωστή. Όμως έκανε το λάθος που είδαμε. Το λάθος αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.

Μην χάσετε την Τρίτη 26 Απριλίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια στην Ίμολα. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το τριήμερο 6-8 στο νέο σιρκουί του Μαϊάμι. Η νέα πίστα είναι ακόμα ένα ταξίδι στο άγνωστο για τη φετινή μάχη ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Red Bull Racing.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles