spot_img

Sainz: «Προτιμώ να είμαστε γρήγοροι και ας μην έχουμε αξιοπιστία»

Ο Carlos Sainz ισχυρίζεται πως η απόδοση του κινητήρα εντός πίστας είναι πιο σημαντική από την αξιοπιστία του και παράλληλα δηλώνει χαρούμενος με την πρόοδο της ομάδας του.

Η Scuderia Ferrari είναι ομάδα του grid της Formula 1 που μέχρι στιγμής έχει τις περισσότερες εγκαταλείψεις λόγω προβλημάτων στον κινητήρα. Tα προβλήματα αξιοπιστίας είναι η βασική αδυναμία της F1-75 καθώς η δυναμική της έχει αποδειχθεί πως μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια την Red Bull Racing. Συγκεκριμένα ο Charles Leclerc έχει χάσει δύο νίκες λόγω προβλήματος αξιοπιστίας, ενώ από τη μεριά του ο Carlos Sainz είδε το μονοθέσιό του να παίρνει φωτιά, ενώ ήταν έτοιμος να περάσει τον Max Verstappen στο Grand Prix Αυστρίας.

Παρά τις δυσκολίες ο Ισπανός δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος που η Ferrari επέλεξε το ρίσκο με στόχο να διεκδικήσουν βαθμούς στο Πρωτάθλημα, παρά μία συντηρητική προσέγγιση. 

«Σαν ομάδα συνεχίζουμε να έχουμε κίνητρο και να είμαστε ενωμένοι. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο και αν αναλογιστούμε την βελτίωση του κινητήρα που έχουμε πετύχει φέτος θα προτιμούσα να συνεχίσουμε να πιέζουμε παρά να έχουμε μια μονάδα ισχύος που δεν αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και ας είναι πιο αξιόπιστη. Πιστεύω έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά και είμαι σίγουρος θα λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας

Το 2022 το ιταλικό εργοστάσιο έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς το 2021 είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος από το budget του στην ανάπτυξη του φετινού μονοθεσίου. Παρά την βελτιωμένη εμφάνιση όμως, η ομάδα έχει βρεθεί να χάνει πολύτιμους βαθμούς και βάθρα τόσο από μηχανικά προβλήματα όσο και από κακή στρατηγική.  

Ο Sainz θέλησε να αναφερθεί επίσης στο απογοητευτικό Grand Prix Αυστρίας, καθώς η εγκατάλειψη τον έχει επηρεάσει σημαντικά. 

«Είναι δύσκολο να βρω τα κατάλληλα τα λόγια να περιγράψω τι συνέβη, γιατί το 1-2 στο βάθρο στην Αυστρία ήταν εύκολο.  Είχα πολύ δυνατό ρυθμό ειδικά με τα σκληρά ελαστικά. Αν και είχαν αρκετή φθορά το διαχειριστήκαμε μια χαρά. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το μονοθέσιο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω. Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και κόστισε στην ομάδα και σε εμένα σημαντικούς βαθμούς στην κατάταξη».   

Η Ferrari είναι στην δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με 36 βαθμούς διαφορά από την Red Bull. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles