spot_img

Χαλαρός ο Alonso παρά την αγωνιστική πτώση της Aston Martin

O Fernando Alonso παραμένει ψύχραιμος όσον αφορά τη αγωνιστική πτώση της ομάδας του καθώς δεν πιστεύει πως τα πράγματα είναι σκούρα.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η Aston Martin δεν είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει βάθρο, όπως στους πρώτους οκτώ αγώνες της σεζόν. Η AMR23 ήταν κατώτερη των περιστάσεων στον αγώνα της Formula 1 στο Σίλβερστον, όμως η σωστή στρατηγική είχε ως αποτέλεσμα ο Fernando Alonso να κατακτήσει την 7η θέση.

Ο 41χρονος ρωτήθηκε για τη μέτρια απόδοση της ομάδας του στο Grand Prix Μ. Βρετανίας και αν έχει μείνει πίσω σε ρυθμό εξέλιξης σε σύγκριση με τους βασικούς αντιπάλους της.

«Δεν αγχώνομαι με την εξέλιξη του μονοθεσίου μας. Ήδη από την αρχή της σεζόν το μονοθέσιό μας είναι καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε. Μαχόμαστε για θέσεις που δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε πριν το ξεκίνημα της σεζόν. Αν μπορούμε να μαχόμαστε για θέσεις εντός της πρώτης 10άδας με τις κορυφαίες ομάδες, αυτό θα είναι φοβερό. Όμως πρέπει να κοιτάμε και μακροπρόθεσμα. Δεν πρέπει να μας αγχώνει αν το ένα τριήμερο είμαστε 7οι, το επόμενο 4οι και μετά πάλι στο βάθρο. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές και χαλαροί με την απόδοσή μας».

Η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση της βρετανικής ομάδας ήταν στο Μοντρεάλ του Καναδά. Εκεί ο Alonso κατάφερε να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Max Verstappen. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πού υστερεί η AMR23, o Ισπανός είπε.

«Πιθανότατα σε όλους τους τομείς. Κάποιες ομάδες έφεραν πρόσφατα πολύ σημαντικά πακέτα αναβαθμίσεων. Το Σίλβερστον δεν ταιριάζει στο πακέτο μας. Πρέπει επίσης να αναλύσουμε τα νέα ελαστικά. Ήταν ο πρώτος μας αγώνας με το νέο σκελετό των ελαστικών. Ελπίζω στην Ουγγαρία να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #119 με την ανάλυση του Grand Prix Μ. Βρετανίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles