spot_img

O Ricciardo εντυπωσίασε στις δοκιμές της Pirelli

O Daniel Ricciardo έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με μονοθέσιο του 2023 και ήταν καθοριστική για να κερδίσει μια θέση στην AlphaTauri.

Η Pirelli το διήμερο 11-12 Ιουλίου πραγματοποίησε δύο ημέρες δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστον, με πειραματικά ελαστικά για το 2024. Εκεί βρισκόταν ο Daniel Ricciardo, ο οποίος οδήγησε την Τρίτη τη Red Bull RB19 με την οποία ο Max Verstappen πανηγύρισε την έκτη του σερί νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αυστραλός εντυπωσίασε με τα περάσματά του στην πίστα του Σίλβερστον. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν στο 1:27,415. Αυτή η επίδοση είναι κατά 0,7 δευτερόλεπτα πιο αργή από το χρόνο της pole position που κατέκτησε ο Φερστάπεν το περασμένο Σάββατο.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως οι συνθήκες πίστας ήταν πολύ διαφορετικές από το Q3 του GP Μ. Βρετανίας. Επιπλέον, οι γόμες ελαστικών διαφέρουν και είναι άγνωστες οι ρυθμίσεις χαρτογράφησης που είχε επιλέξει η Red Bull Racing για τον Αυστραλό. Σίγουρα η εύρεση της απόλυτης ταχύτητας δεν ήταν προτεραιότητα, καθώς η σταθερότητα και η διαχείριση των ελαστικών παίζει καθοριστικό ρόλο.

Αμέσως μετά το τέλος της πρώτης ημέρας δοκιμών της Pirelli στο Σίλβερστον, ο Ρικάρντο ανακοινώθηκε πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Nyck de Vries στη Scuderia AlphaTauri για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο 34χρονος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της AT04 από το επόμενο κιόλας Grand Prix και το τεστ με μονοθέσιο του 2023 θα τον βοηθήσει ώστε εγκλιματιστεί ταχύτερα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #119 με την ανάλυση του Grand Prix Μ. Βρετανίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles