spot_img

GP Κατάρ FP1: Ταχύτερος ο Verstappen με σημαντικό προβάδισμα

Ο Max Verstappen κινήθηκε γρηγορότερα από όλους στο FP1 του GP Κατάρ, με τον Pierre Gasly στη 2η θέση και τις Mercedes πίσω του στις θέσεις 3 και 4.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος σε όλη τη διαδικασία, με τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 42 βαθμούς.

Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, βγήκαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί στην πίστα. Η πλειοψηφία των οδηγών είχαν hard ελαστικά, κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα medium, ενώ οι δύο Alpine (Alonso, Ocon) ήταν οι μόνοι με soft γόμα. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, μετά από αρκετές εναλλαγές στην κατάταξη, ο Pierre Gasly ήταν στην κορυφή με χρόνο 1:26.233 με medium ελαστικά. Πίσω του βρέθηκε ο Carlos Sainz (medium) στα 0,190s και στην 3η θέση ήταν ο Daniel Ricciardo (hard) σε απόσταση 0,494s από την κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι στο GP Βραζιλίας;

Σύντομα, ο Max Verstappen (hard) τέθηκε επικεφαλής, όντας ο πρώτος που κατέβηκε το 1:26, πιο συγκεκριμένα στο 1:25.669. Λίγο αργότερα, ο Bottas πήρε (hard) αυτός την πρώτη θέση με 1:25.231, για ν’ απαντήσει ο Lando Norris (medium) στα 0,016s πιο κάτω. Ο Max Verstappen δεν άργησε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση, κάνοντας χρόνο 1:24.998.

Ο πρώτος αξιόλογος χρόνος του Lewis Hamilton τον έφερε στην 4η θέση, πίσω από τον team-mate του, Valtteri Bottas, στα 0,362s από τον πρωτοπόρο Verstappen. Ο οδηγός της Red Bull βελτίωσε λίγο παραπάνω τον προσωπικό ταχύτερο γύρο του, πέφτοντας στο 1:24.855.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Οι επόμενες γρήγορες προσπάθειες άργησαν να πραγματοποιηθούν, με τους οδηγούς να βρίσκονται στα pits και να προετοιμάζονται για τη συνέχεια του προγράμματος που ήθελαν να εκτελέσουν. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν με τα soft ελαστικά, θέλοντας μάλλον να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 35 λεπτών στη διαδικασία, ο Yuki Tsunoda βρέθηκε στην κορυφή κάνοντας χρόνο 1:24.648 με soft ελαστικά. Ταυτόχρονα, ο Lance Stroll είχε ένα πρόβλημα με τα φρένα της AMR21 και παράτησε το γρήγορο γύρο του, μπαίνοντας στα pits για να ελεγχθεί.

Ο Bottas βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:24.194, έχοντας και αυτός τα soft ελαστικά, όπως συνέβαινε με όλους τους οδηγούς στην πίστα. Λίγο μετά, ο Hamilton ήταν πίσω του στη 2η θέση, με τη διαφορά τους στα 0,315s. Η προσπάθεια, όμως, του Max Verstappen, ήταν ακόμα γρηγορότερη, με τα χρονόμετρα να σταματούν στο 1:23.723. Πιο πίσω, ο Sergio Perez μπόρεσε ν’ ανέβει μόλις στην 5η θέση, όντας πάνω από 1s πιο αργός από τον team-mate του, ενώ στις θέσεις 6 και 8 βρίσκονταν οι Ferrari των Leclerc και Sainz, έχοντας ανάμεσά τους τον Lando Norris με McLaren. Ο Pierre Gasly έκανε χρόνο που τον έφερε στην 5η θέση, είχε όμως διαφορά 0,188s από τον team-mate του που ήταν μία θέση πιο πάνω.

Τα τελευταία λεπτά είχαν αρκετή δράση, όμως λίγοι οδηγοί βελτίωσαν τους χρόνους τους. Από τα αξιοσημείωτα των τελευταίων λεπτών ήταν μία έξοδος του Mick Schumacher στη στροφή 8, με την κίτρινη σημαία να εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα.

Η τελική κατάταξη, λοιπόν, είχε τον Max Verstappen (Red Bull) ταχύτερο με χρόνο 1:23.723, έχοντας πίσω του τον Pierre Gasly με AlphaTauri στα 0,437s. Στις θέσεις 3 και 4 ήταν οι Mercedes των Bottas και Hamilton, σε αποστάσεις 0,471s και 0,786s αντίστοιχα από την κορυφή. Στην 5η θέση ήταν η δεύτερη AlphaTauri του Yuki Tsunoda, μπροστά από τις Ferrari των Carlos Sainz (6η θέση) και Charles Leclerc (7η θέση).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Sergio Perez βρισκόταν στην 8η θέση, πολύ μακριά από τον επικεφαλής team-mate του (+1,192s), με τους Esteban Ocon με Alpine και Lando Norris με McLaren να συμπληρώνουν τη δεκάδα, έχοντας αμφότεροι γρήγορο χρόνο με medium ελαστικά. Στην 11η θέση, ακριβώς πίσω από τον team-mate του, ήταν ο Daniel Ricciardo (McLaren), στη 12η βρέθηκε ο Sebastian Vettel με Aston Martin και στη 13η ο Nicholas Latifi με Williams.

Στις θέσεις 14 και 15 πλασαρίστηκαν οι Alfa Romeo των Giovinazzi και Raikkonen, με τον George Russell με Williams να είναι στη 16η θέση. Την κατάταξη έκλεισαν οι Fernando Alonso (Alpine), Mick Schumacher (Haas), Lance Stroll (Aston Martin) και Nikita Mazepin (Haas). Οι Alonso και Stroll σημείωσαν ταχύτερο με γύρο με hard ελαστικά, με τον Καναδό να χάνει μέρος της διαδικασίας λόγω προβλήματος στα φρένα.

Αποτελέσματα FP1 – GP Κατάρ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles