spot_img

Επιφυλακτικοί στην Mercedes μετά το προβληματικό ξεκίνημα των δοκιμών

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δηλώνει επιφυλακτικός μετά την πρώτη μέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν λόγω σημαντικών προβλημάτων.

Οι 7-φορές Πρωταθλητές δεν είχαν το ιδανικό ξεκίνημα στην πρώτη μέρα των χειμερινών δοκιμών. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς, καθώς στο πρωινό τετράωρο ο Valtteri Bottas πρόλαβε να ολοκληρώσει μόλις 6 γύρους στην πίστα. Η W12 εμφάνισε πρόβλημα στο κιβώτιο και επέστρεψε αμέσως στα pits, όπου οι μηχανικοί της ομάδας ξεκίνησαν αμέσως τις επισκευές. Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες εντός πίστας γίνονταν όλο και δυσχερείς, με τους δυνατούς ανέμους να παρασύρουν σκόνη και άμμο στην άσφαλτο.

Διαβάστε επίσης: Bahrain Test D1: Verstappen στη κορυφή, προβληματισμός στην Mercedes

Ο επικεφαλής της Mercedes αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Αν και ήμασταν έξω στην πίστα πολύ νωρίς το πρωί, καταφέραμε να κάνουμε μόλις ένα γύρο με το σύστημα αισθητήρων ροής αέρα. Αντιμετωπίσαμε ένα απρόοπτο πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και δυσκολευτήκαμε να προσδιορίσουμε την αιτία του. Αν καταφέρουμε να συνεχίσουμε στο υπόλοιπο των δοκιμών ομαλά, πιστεύω μπορούμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο. Αν όμως παρουσιαστούν και άλλα εμπόδια, ειδικά έχοντας μόλις τρεις μέρες στην διάθεσή μας, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου δοκιμών, ο Wolff μίλησε για την τακτική που θα ακολουθήσουν ώστε να αξιοποιήσουν τον εναπομείναντα χρόνο δοκιμών.

Την τελική εικόνα θα την έχουμε αφού τελειώσει το τριήμερο. Πιστεύω το Μπαχρέιν είναι μια αντιπροσωπευτική πίστα, αλλά αυτές τις μέρες έχει πάρα πολύ δυνατούς ανέμους που αλλάζουν ένταση από μέρα σε μέρα. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε τα φορτία καυσίμων. Υπάρχει σημαντική διαφορά στην απόδοση, ακόμα και αν η διαφορά είναι 10 κιλά. Κατά πάσα πιθανότητα, θα γνωρίζουμε πριν τις κατατακτήριες του πρώτου αγώνα. Οπότε, θα επικεντρωθούμε στην γενική εικόνα. Ένα είναι σίγουρο, μόλις πέσει η πρώτη σημαία τα παιχνίδια σταματάνε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

H εξέλιξη των δοκιμών για την Mercedes είναι ένα κρίσιμο σημείο για την αρχή του πρωταθλήματος. Καλείται σε δύο ημέρες να κάνει τεράστια βήματα προόδου και να ετοιμαστεί για τον πρώτο αγώνα.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles