spot_img

Bahrain Test D1: Verstappen στη κορυφή, προβληματισμός στην Mercedes

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός του Bahrain Test D1, με την Red Bull να είναι σε ετοιμότητα και οι υπόλοιποι ακολουθούν.

Ο Ολλανδός ήταν εντυπωσιακός στο απογευματινό σκέλος, το οποίο επηρεάστηκε από τις συνθήκες. Ο αέρας ήταν τόσο έντονος που έφερε μια τεράστια δόση άμμου στην πίστα, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των οδηγών. Οι ομάδες δεν το ευχαριστήθηκαν καθόλου το γεγονός αυτό και έχασαν αρκετό από τον ήδη πολύτιμο χρόνο τους. Όσο έπεφτε όμως το φως του ήλιου, οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες. Η κατάσταση της πίστας ήταν ολοένα και καλύτερη, με τα μονοθέσια να στρώνουν λάστιχο σε κάθε πέρασμα. Στα τελευταία λεπτά είδαμε μάλιστα γρήγορους γύρους από πολλούς οδηγούς.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1

Ο ταχύτερος γύρος βελτιώθηκε κατά πολύ από τον Verstappen. Με την medium γόμα έγραψε το 1:30.674 για να πάρει την 1η θέση στην διαδικασία. Παράλληλα η Red Bull ολοκλήρωσε και τους περισσότερους γύρους στην ημέρα, γράφοντας 139 συνολικά. Απροβλημάτιστη ημέρα για τους «ταύρους» και την Honda, η οποία έχει φέρει όλες τις αναβαθμίσεις τις οποίες ετοίμαζε. Στην 2η θέση της ημέρας βρέθηκε ο Lando Norris με την McLaren. O Βρετανός πήρε τη θέση του Daniel Ricciardo και έγραψε το 1:30.889 με την medium C3 γόμα ελαστικών. Έβαλε συνολικά 46γύρους με την McLaren να συμπληρώνει 91. Στην 3η θέση της ημέρας έκλεισε ο Esteban Ocon με την Alpine A521. O Γάλλος έκανε στο τελευταίο δίωρο το ταχύτερο του πέρασμα με την C4 γόμα ελαστικών. Όμως η διαφορά του από τον Verstappe  ήταν 0.472s. Συνολικά ο Ocon συμπλήρωσε 129 γύρους στην ημέρα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Ο Lance Stroll στο τελευταίο ημίωρο βγήκε για να γράψει έναν καλό χρόνο έχοντας όμως κάνει λίγα χιλιόμετρα μέσα στη μέρα. Στο τέλος πήρε την 4η θέση στη κατάταξη, 1.1s μακριά από την Red Bull με την δοκιμαστική γόμα της Pirelli. O Carlos Sainz ακολούθησε τον Καναδό στην 5η θέση γράφοντας χρόνο με 15 λεπτά να απομένουν.  H Ferrari είχε ένα απροβλημάτιστο απόγευμα με τον Ισπανό στο τιμόνι της SF21.

Ο Antonio Giovinazzi είχε ένα πολύ δυνατό απόγευμα για την Alfa Romeo. O Ιταλός ένιωσε αμέσως άνετα και έγραφε την 6η καλύτερη προσπάθεια της ημέρας. Η ομάδα ξεπέρασε τους 100 γύρους δίχως κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας. Ο Yuki Tsunoda έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στις χειμερινές δοκιμές στο απογευματινό σκέλος. Ο Ιάπωνας στην πρώτη του επαφή με την πίστα, ήταν άμεσα σε καλό ρυθμό και ολοκλήρωσε στην 9η θέση. Ο χρόνος του ήταν 0.497s πιο αργός από τον teammate του.

Διαβάστε επίσης: Bahrain Test D1: Ταχύτερος ο Ricciardo, προβλήματα η Mercedes

O Lewis Hamilton πήρε τα ηνία στην Mercedes το απόγευμα και έγραψε τον 10ο χρόνο της ημέρας. Οι Πρωταθλητές έχασαν και πάλι πολύτιμα χιλιόμετρα, με προβλήματα να περιορίζουν τους συνολικούς γύρους. Ο ταχύτερος του γύρος ήταν στο 1:32.912 με την hard γόμα ελαστικών. Η πρώτη ημέρα δοκιμών ήταν τραγική για την Mercedes, η οποία έβαλε μόλις 50 γύρους.

Από τους νεοεισερχόμενους στο απογευματινό σκέλος, ο Nikita Mazepin με την Haas ήταν στην 15η θέση. Ο χρόνος του ήταν στο 1:34.798 και ήταν 0.009s πιο αργός από τον Roy Nissanny στην Williams. H Haas έβαλε συνολικά 84 γύρους στην ημέρα και θέλει αύριο να χτίσει εκεί.  Από την άλλη η Williams έγραψε συνολικά 83 γύρους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα Bahrain Test D1

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Αm για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles