spot_img

Dovizioso: «Το περίεργο ήταν ότι νικήσαμε»

Ο Andrea Dovizioso παραδέχθηκε πως φοβήθηκε ότι θα μείνει στο τέλος του αγώνα από δυνάμεις και θα χάσει τη νίκη.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, ήταν εξαιρετικός και πήρε μια μεγάλη νίκη για το ιταλικό εργοστάσιο και 3η της καριέρας του. Μάλιστα, το επίτευγμά του είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση.

«Ήταν μια περίεργη ημέρα για εμένα και το περίεργο ήταν ότι νικήσαμε. Δεν είχα ενέργεια, δεν κάναμε το ζέσταμα κι ευτυχώς δεν είχαμε να δοκιμάσουμε κάτι, διότι η μοτοσυκλέτα ήταν καλή από πριν. Πάντως ήμουν φοβισμένος πριν τον αγώνα, διότι δεν είχα την ενέργεια. Όμως κατάφερα να είμαι γρήγορος και ομαλός και αυτό έκανε τη μεγάλη διαφορά στον αγώνα και κατόρθωσα να μείνω πίσω από τον Maverick. Δέκα γύρους πριν το τέλος αποφάσισα να τον προσπεράσω, αλλά δεν είχα στο μυαλό μου κάποια συγκεκριμένη στρατηγική. Μετά συνειδητοποίησα ότι κανείς δεν είχε το περιθώριο να είναι πιο γρήγορος κι έτσι συγκεντρώθηκα στο ρυθμό μου».

Στη συνέχεια, μίλησε για τον αγώνα και τις πιθανότητες που είχε από την Παρασκευή.

«Ξέραμε ότι εδώ θα είμαστε πιο κοντά και όταν είσαι πιο κοντά όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα όμως δεν περίμενα να κερδίσω. Από τo FP1 δείξαμε ότι έχουμε ταχύτητα, αλλά μόνο μετά τo FP4 άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έχουμε κάποιες ελπίδες για νίκη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχα ένα περίεργο συναίσθημα, ήταν δύσκολο να το καταλάβω. Τις περισσότερες φορές ο Valentino έχει κάτι περισσότερο στο τέλος του αγώνα, ενώ είναι δυνατός εδώ. Έτσι είχα ένα ερωτηματικό. Κι ο Maverick είναι πολύ δυνατός και όταν είδα ότι ήταν 1,2s πίσω μου δυο γύρους πριν το τέλος, τα χρειάστηκα. Κι ο Danilo είχε μειώσει τη διαφορά και ήταν στο +0 και ήταν πραγματικά πολύ δυνατός στις μάχες. Έτσι μόνο στην τελευταία στροφή κατάλαβα ότι θα μπορούσα να κερδίσω. Στον τελευταίο γύρο είχα διαφορά 0.8s από τον Vinales, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω αν με έφτανε, αν θα προσπαθούσε να με περάσει στην τελευταία στροφή. Δεν ήξερα, δεν ένοιωθα, δεν άκουγα».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles