spot_img

Δυσκολεύτηκε ο Leclerc την Παρασκευή στο Spa

O Charles Leclerc είχε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στο GP Βελγίου, καθώς δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με τις συνθήκες, έχοντας μάλιστα επαφή με τα προστατευτικά ελαστικά.

Ο Μονεγάσκος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος, μετά από ένα δύσκολο FP2, στο οποίο κατετάγη μόλις 18ος. Η Παρασκευή ήταν μια περίεργη ημέρα για τους οδηγούς της Ferrari. Ο Charles Leclerc ήταν 4ος στο FP1, είχε όμως ένα πολύ κακό FP2, όπου ήταν 18ος, τελειώνοντας την ημέρα με έξοδο ανάμεσα στις στροφές 6 και 7. Η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που οι μηχανικοί της Ferrari αναγκάστηκαν να αλλάξουν το σασί στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Leclerc σχολίασε την πορεία του έως τώρα στο GP Βελγίου, λέγοντας πως δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, ενώ αναζητά απαντήσεις για την απόδοση του μονοθεσίου.

Η ημέρα ήταν αρκετά δύσκολη, όπως για όλους, με αυτές τις συνθήκες. Έχουμε, όμως, μία βραδιά να δουλέψουμε με το μονοθέσιο και να επιστρέψουμε αύριο πιο δυνατοί. Προφανώς δε θα ήθελα να τελειώσει η ημέρα με το μονοθέσιό μου στον τοίχο, αλλά αυτά συμβαίνουν στις ελεύθερες δοκιμές. Απλά θα προσπαθήσω να μην επαναλάβω τέτοια λάθη.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Στη συνέχεια, τόνισε τη διαφορά αίσθησης του μονοθεσίου ανάμεσα στις δύο περιόδους:

Στο FP1 είχα καλή αίσθηση του μονοθεσίου. Όμως, δεν ήταν το ίδιο στο FP2. Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη γιατί δεν αλλάξαμε πολλά. Έχουμε, λοιπόν, πολλά ερωτηματικά που πρέπει ν’ απαντήσουμε και ελπίζω πως θα κάνουμε καλή δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως θα κατανοήσουμε τι συνέβη στο FP2, σκοπεύοντας να είμαστε καλύτεροι αύριο.

Διαβάστε επίσης: Hamilton: «Δεν είχα τόσο καλή αίσθηση του μονοθεσίου»

Όταν ρωτήθηκε για τις καιρικές συνθήκες, τόνισε πως η ομάδα στοχεύει σε στήσιμο για «στεγνές» καιρικές συνθήκες, όμως περιμένουν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε αλλαγή του καιρού το Σάββατο ή την Κυριακή.

Νομίζω πως το υπόλοιπο του 3ημέρου θα έχει πάλι μεικτές συνθήκες. Επομένως, πρέπει να είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να έχουμε ένα στήσιμο που να ταιριάζει σε κάθε ενδεχόμενη κατάσταση του καιρού. Αν το καταφέρουμε αυτό, μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Verstappen: «Είχαμε θετικό ξεκίνημα»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από τη ζημιά στο μονοθέσιο του Charles Leclerc, τονίζοντας πως έχουν χρόνο να το επισκευάσουν.

Δεν το έχω δει με λεπτομέρεια (το συμβάν), αλλά νομίζω πως ήταν ένα μικρό λάθος. Αυτό νομίζω, θα δούμε αν υπάρχει σοβαρή ζημιά. Προφανώς έχουμε να κάνουμε επισκευές, όμως ευτυχώς συνέβη την Παρασκευή και έχουμε μπροστά μας όλη τη νύχτα για να φτιάξουμε το μονοθέσιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari περιμένει να ανακάμψει μέσα στο Σάββατο, παρά το γεγονός πως, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν ήταν αρχικά πολύ αισιόδοξη για το GP Βελγίου.

Δείτε το GP Αυστρίας για το eSports Formula 3 πρωτάθλημα του iFL.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles