spot_img

Ecclestone κατά Hamilton: «Μπορεί να πουλήσει την θέση του και να αποσυρθεί»

Ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone, έκανε δηλώσεις γεμάτες ίντριγκα σχετικά με τον Lewis Hamilton και το μέλλον του στην Mercedes.

Πριν έξι χρόνια ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 πούλησε τα δικαιώματα του θεσμού στην Liberty Media. Αν και έχει αποσυρθεί από τα Grand Prix τα τελευταία δυο χρόνια συνεχίζει να έχει στενές σχέσεις με τον χώρο. Φαίνεται όμως πως τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να παραμείνει στο παρασκήνιο με προκλητικές δηλώσεις. 

Πρόσφατα ισχυρίστηκε πως καθώς η φετινή σεζόν έχει αποδειχθεί δύσκολο εγχείρημα για τον 7φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αποσυρθεί. 

«Ο Lewis μπορεί να πουλήσει την θέση του στον Toto αν ήθελε και να αποσυρθεί. Θα μπορούσε να αποσυρθεί ζητώντας τα μισά χρήματα του συμβολαίου του. Ο Toto στην συνέχεια θα έκανε μια από τις μαγικές προσφορές του σε κάποιο άλλο οδηγό με λιγότερα χρήματα και θα κρατούσε εκείνος τα 20 εκατομμύρια. Είμαι σίγουρος πως ήδη έχει αναλογιστεί κάτι τέτοιο. Πιστεύω ο Lewis θα σταματούσε υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν ξέρω τι κάνει όταν εμφανίζεται να φοράει όλα αυτά τα περίεργα ρούχα. Έχει συμβόλαια με εταιρείες; Το κάνει για να τραβήξει την προσοχή; Μάλλον το δεύτερο». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Στην συνέχεια ο Ecclestone δεν δίστασε να σχολιάσει την μέχρι τώρα απόδοση των δυο Βρετανών την Mercedes. Έκανε μάλιστα πολύ αυστηρή κριτική στον Hamilton για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις δυσκολίες εντός πίστας ως οδηγός. 

«Δεν πίστευα ότι ο Russell είναι τόσο καλός οδηγός, αλλά έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και με έχει εντυπωσιάσει. Μπορεί να έχει να κάνει βέβαια με το ότι ο Lewis τα πάει χάλια. Μπορεί και τα δυο. Νομίζω πως ο Toto έχει αρχίσει να κουράζεται με την συμπεριφορά του Lewis. Να το θέσω και διαφορετικά, ο Lewis πλέον δεν ενδιαφέρεται αν χάνει και αυτό είναι πολύ εκτός χαρακτήρα. Είναι ένας πάρα πολύ ανταγωνιστικός οδηγός από τη φύση του και για εμένα αποδέχεται εύκολα την όλη κατάσταση. Δεν πιστεύω ότι προσπαθεί να βοηθήσει τον George και γενικά δεν πιστεύω ότι κάνει κάτι, δεν τον νοιάζει και πολύ. Δεν είναι διευθετημένος να προσπαθήσει για νίκες όπως παλιά».  

Photo: Mercedes-AMG

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν τα φετινά μονοθέσια είναι οι αναπηδήσεις. Η W13 Performance ειδικά είναι ένα από τα μονοθέσια του grid που παρουσιάζει το φαινόμενο σε μεγαλύτερο βαθμό. Πολλοί οδηγοί έχουν εκφράσει στην σεζόν μέχρι τώρα την έντονη σωματική καταπόνηση και τους τραυματισμούς  που προκαλούν οι αναπηδήσεις. Χαρακτηριστικά ο Hamilton στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν δυσκολεύτηκε να βγει από το μονοθέσιο στο τέλος του αγώνα από τους πόνους στην μέση του. Ο Ecclestone όμως δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το συμβάν ως “θεατριλίκι”.   

«Όλα αυτά είναι χαζομάρες. Ο George είναι πιο ψηλός και αν κάποιος θα έπρεπε να έχει πρόβλημα θα ήταν αυτός. Είναι λίγο σαν τα κόλπα του Nigel Mansell, που έβγαινε από το μονοθέσιο και έτριβε το αριστερό του πόδι πως και καλά είχε σπάσει και την επόμενη στιγμή μπερδευόταν και έτριβε το δεξί». 

Δείτε το GP Ίμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles