spot_img

Horner: «Ο Masi έκανε λάθος με την επανεκκίνηση στο Άμπου Ντάμπι»

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, παραδέχτηκε πως υπήρξε λάθος από τον Michael Masi στο χειρισμό της επανεκκίνησης του GP Άμπου Ντάμπι το 2021, το φινάλε του οποίου έκρινε τον Πρωταθλητή στους οδηγούς.

Το Πρωτάθλημα του 2021 στη Formula 1 κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα, το GP Άμπου Ντάμπι. Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στους τελευταίους γύρους ανέτρεψε το μέχρι τότε αποτέλεσμα του αγώνα, με το Max Verstappen να κατακτά τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2021. Το φινάλε της περσινής σεζόν, όμως, στιγματίστηκε από τη λανθασμένη εφαρμογή των κανονισμών για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου ασφαλείας από τον τότε Διευθυντή Αγώνων, Michael Masi.

Μετά από 97 μέρες, η FIA ολοκλήρωσε την έρευνά της για τα συμβάντα στο GP Άμπου Ντάμπι, με τα συμπεράσματά της να κάνουν λόγο για λάθος χειρισμούς από το Διευθυντή Αγώνων. Ο Michael Masi απομακρύνθηκε από τη θέση του στους επόμενους μήνες. Παράλληλα, όμως, οι Red Bull Racing και Mercedes συνέχιζαν τις αντίθετες τοποθετήσεις, με αφορμή το φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο, η άποψη της αυστριακής ομάδας φαίνεται πως πρόσφατα άλλαξε.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, παραδέχθηκε πως οι χειρισμοί του Michael Masi στο GP Άμπου Ντάμπι δεν ήταν σωστοί, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι του Cambridge Union στο YouTube.

«Έκανε (ο Masi) λάθος στο γεγονός πως δεν άφησε όλα τα μονοθέσια που ήταν ένα γύρο πίσω να περάσουν. Αυτό ήταν το μοναδικό λάθος που έκανε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Η παραδοχή του Horner πως ο Masi έκανε λανθασμένους χειρισμούς, ωστόσο, δε σημαίνει για τον ίδιο πως συμφωνεί με την απομάκρυνσή του από τη θέση του.

«Πιστεύω πως ήταν σκληρό για τον ίδιο να εκτεθεί στο κοινό. Έπειτα, δεν ήταν ωραίες οι όποιες πλάκες (trolling) και η κακομεταχείριση που δέχθηκε στο internet χωρίς να έχει πραγματική υποστήριξη από την ομοσπονδία. Υπήρχαν πολλές αποφάσεις που πήρε την περσινή χρονιά που νιώσαμε πως ήταν εναντίον μας. Τον λυπήθηκα, όμως, και πιστεύω πως έπρεπε να έχει περισσότερη υποστήριξη μετά το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς βρισκόταν σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση».

Μεταξύ άλλων, ο Christian Horner εκτιμά πως είναι λάθος να αμφισβητείται η κατάκτηση του Πρωταθλήματος του 2021 από τον Max Verstappen.

«Η πραγματικότητα είναι πως ένα Πρωτάθλημα κερδίζεται σε ολόκληρη τη χρονιά, όχι σε ένα μόνο αγώνα. Νομίζω πως με τον τρόπο που οδήγησε ο Max πέρυσι, ορισμένες φορές όχι με το καλύτερο μονοθέσιο, με τις επιδόσεις που είχε άξιζε το Πρωτάθλημα 100%. Νομίζω πως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν περιστασιακά, κάποιες φορές υπάρχουν οριακές καταστάσεις στο σπορ».

Η παραδοχή του Christian Horner πως ο Michael Masi έκανε λάθος ήρθε εκ των υστέρων να αποδείξει για ακόμα μία φορά πως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι λανθασμένοι χειρισμοί από τη Διεύθυνση Αγώνων ποτέ δεν εκλαμβάνονται θετικά από την πλειοψηφία του κόσμου της Formula 1.

Δείτε το GP Ίμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles