spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σε θέση ισχύος ο Rovanpera μετά τη 2η μέρα

Ο Kalle Rovanpera είναι αγκαλιά με τη νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023 έπειτα από τις ατυχίες των Thierry Neuville και Sebastien Ogier.

Το Σάββατο αποδείχτηκε και φέτος η καθοριστική μέρα για την εξέλιξη του εθνικού μας αγώνα για το WRC, στερώντας από δύο εκ των φαβορί τη δυνατότητα διεκδίκησης της νίκης. Αυτή φαίνεται πως καταλήγει στα χέρια του Kalle Rovanpera, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Thierry Neuville και το χαμένο χρόνο του Sebastien Ogier.

Θα είναι η δεύτερη νίκη στην Ελλάδα για τον Rovanpera, μετά από αυτή που σημείωσε το 2021. O παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε:

«Δεν ήταν εύκολο να πιέσω, γιατί σκέφτομαι το Πρωτάθλημα. Το αυτοκίνητο είναι ακέραιο, είχαμε καθαρό πέρασμα, αλλά απλώς αυτό είναι που χρειάζεσαι κάποιες φορές».

Ο 22χρονος οδηγός της Toyota Gazoo Racing έχει προβάδισμα άνω των 2 λεπτών έναντι του Dani Sordo. Ο Ισπανός της Hyundai θα δώσει μάχη την Κυριακή για τη 2η θέση με τον Elfyn Evans, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Δράμα Νο1 για τον Neuville

Ο 35χρονος Βέλγος οδηγός της Hyundai προηγείτο με διαφορά άνω των 10 δευτερολέπτων στον αγώνα, μετά και την ολοκλήρωση της 9ης ειδικής διαδρομής στο Ελευθεροχώρι. Στην αμέσως επόμενη, την Παύλιανη 2, το i20 N Rally1 πέρασε με ταχύτητα από μία βαθιά λακκούβα μέσα στην λάσπη. Η επαφή ήταν τόσο σφοδρή που «τραυμάτισε» την εμπρός δεξιά ανάρτηση του αυτοκινήτου.

Image

Ο Neuville αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για το υπόλοιπο της ημέρας και αναμένεται να συνεχίσει τον αγώνα την Κυριακή. Πάντως έχασε κάθε πιθανότητα να ανέβει στο βάθρο του αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή/podcast για τον κόσμο της Formula 1 με την ανάλυση του τελευταίου Grand Prix. 

Δράμα Νο2 για τον Ogier

Η εγκατάλειψη του Βέλγου έφερε τον Sebastien Ogier στην πρωτοπορία, όχι όμως για πολύ. Στην ειδική Ελευθεροχώρι 2 έσπασε η πίσω αριστερή ανάρτηση του Toyota GR Yaris Rally1 και ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε περισσότερα από 4 λεπτά. Έτσι υποχώρησε στην 4η θέση γενικής, πίσω και από τον Elfyn Evans (Toyota).

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Από τους Έλληνες οδηγούς, ο Ιορδάνης Σερδερίδης είναι 19ος γενικής, με το Ford Puma Rally1.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει τις ειδικές Ταρζάν, Γραμμένη και Γραμμένη 2.

ΕΔ13 Ταρζάν 23,37 χλμ. 08:19
ΕΔ14 Γραμμένη 1 9 χλμ. 10:05
ΕΔ15 Γραμμένη 2 9 χλμ. 13:15

Αποτελέσματα 2η μέρα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles