spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ταχύτερος στο shakedown o Tanak

O Ott Tanak ήταν εκείνος που ξεχώρισε στο shakedown του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο, με τον Sebastien Loeb να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Λίγες ώρες πριν από την πανηγυρική εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την Υπερειδική Διαδρομή στο ΟΑΚΑ, τα πληρώματα που παίρνουν στον αγώνα έκαναν την τελευταία γενική πρόβα στο shakedown. Σε μια διαδρομή μήκους 3,62 χιλιομέτρων βόρεια της Λαμίας, πληρώματα και αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες για να πάρουν μια αίσθηση για το τι τους περιμένει το 3ήμερο που έρχεται.

Τον καλύτερο χρόνο στο shakedown σημείωσε το Οτ Τάνακ της Hyundai με το i20 N Rally1. Ο Εσθονός, που είναι δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Κάλε Ροβάνπερα, έγραψε το 2:37,9 στο τρίτο του πέρασμα. Και ο δεύτερος χρόνος ανήκει σε οδηγό της Hyundai, με τον Τιερί Νεβίλ, επίσης στο τρίτο πέρασμα, να είναι μόνο 3 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον ομόσταβλό του,

Ο Κρεγκ Μπριν της M-Sport με το Ford Puma Rally1 ήταν 3ος ταχύτερος, 9 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Τάνακ ενώ στην 4η θέση βρέθηκε το τρίτο Hyundai, που οδηγεί ο Ντάνι Σόρντο. Στην 5η θέση συναντάμε το ταχύτερο Toyota GR Yaris Rally1 και είναι αυτό του Εσαπέκα Λάπι, ενώ ο Κάλε Ροβάνπερα έμεινε στην 6η θέση με χρόνο που ήταν 1,7 δευτερόλεπτα πιο αργός από του πρώτου.

Προβλήματα αντιμετώπισε με τον κινητήρα του Ford Puma του ο Σεμπαστιέν Λεμπ. Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής έκανε μόνο ένα πέρασμα στο shakedown αλλά μετά από αυτό εμφανίστηκε το πρόβλημα και δεν κατάφερε να συνεχίσει. Ο μοναδικός χρόνος του Γάλλου που καταγράφηκε ήταν 4 δευτερόλεπτα πιο αργός από του Τάνακ αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικός.

Μετά το shakedown τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούν στην Αθήνα για την ΕΚΟ SSS Olympic Stadium, που θα είναι η πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή του αγώνα και θα ξεκινήσει στις 8:08 μ.μ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles