spot_img

Έκπληκτος ο Hamilton με το αποτέλεσμα των κατατακτηρίων

Ο Lewis Hamilton ξαφνιάστηκε θετικά με την κατάκτηση της pole position από τον team-mate του, Valtteri Bottas, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι το πρώτο lockout της Mercedes για το 2021.

Το GP Μεξικού ήταν τα τελευταία χρόνια ένας αγώνας στον οποίο η Red Bull είχε πολύ καλή παράδοση. Σε συνδυασμό με τ’ αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών, υπήρχε η εντύπωση πως η αυστριακή ομάδα θα κυριαρχήσει στις κατατακτήριες δοκιμές. Η Mercedes, όμως, έδωσε ηχηρή απάντηση και ο Valtteri Bottas πήρε την 19η pole position της καριέρας του, με τον Lewis Hamilton να κατατάσσεται στη 2η θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο 7-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε την έκπληξή του για το αποτέλεσμα μετά το τέλος της διαδικασίας.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Valtteri, έκανε καταπληκτική δουλειά σήμερα. Απλά δεν μπορούσα να κάνω τόσο καλό γύρο όσο αυτός, σε αυτό το τριήμερο από το FP1 και μετά, ήμασταν πίσω (από τη Red Bull) για 0,5s. Επομένως, σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου δουλεύαμε και προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, θέλοντας να πάρουμε το μέγιστο από αυτό. Γνωρίζαμε, όμως, πως έχουν γενικά περισσότερη κάθετη δύναμη από εμάς, έχουν μία εμπρός αεροτομή λίγο μεγαλύτερη την οποία χρησιμοποιούν σε πίστες όπως αυτή του Μονακό. Επομένως, δυσκολευόμασταν σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας και είναι, πραγματικά, έκπληξη και σοκ για εμάς να βλέπουμε πως είμαστε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Μεξικού.

Ο Hamilton ρωτήθηκε για το πώς άλλαξε η κατάσταση στην κορυφή έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα τόσο στο FP2, αλλά και στο FP3, όπου η Red Bull Racing ήταν γρηγορότερη από τη Mercedes, ενώ μίλησε και για τις πιθανότητες της ομάδας του για νίκη στο GP Μεξικού.

Πραγματικά δεν έχω απάντηση γι’ αυτό το ερώτημα, όμως σίγουρα είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα και, ειλικρινά, είμαι ευγνώμον που είμαι μπροστά με τον Valtteri και για την ομάδα που έκανε το 1-2. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, ήμασταν πίσω. Όλα τ’ αποτελέσματα στις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών είχαν δείξει πως είμαστε πίσω (από τη Red Bull), όχι μόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, όπου υστερούσαμε κατά 0,3s, αλλά και σε ρυθμό αγώνα. Επομένως, ποιος ξέρει; Νομίζω πως η θέση στην εκκίνηση είναι αρκετά σημαντική εδώ πέρα, θα δουλέψουμε, λοιπόν, ως ομάδα για να δώσουμε μάχη και να κρατήσουμε τις θέσεις μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lewis Hamilton εκκινεί το GP Μεξικού μπροστά από τον αντίπαλό του στο πρωτάθλημα οδηγών, Max Verstappen. Ο Βρετανός βρίσκεται πίσω κατά 12 πόντους στη βαθμολογία και θα ήθελε όσο τίποτα άλλο ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τον οδηγό της Red Bull στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez. 

Δείτε τον αγώνα αντοχής του Kyalami για το Πρωτάθλημα της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles