spot_img

Φανερά ενοχλημένος ο Verstappen με την 3η θέση

Ο Max Verstappen ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα γεγονότα που οδήγησαν στο να μη βελτιώσει το χρόνο του στην τελευταία προσπάθεια στο Q3.

Στις ελεύθερες δοκιμές του GP Μεξικό, η Red Bull έδειχνε πως είναι ανώτερη από τη Mercedes και χρίστηκε φαβορί για την pole position, αλλά και την πρώτη σειρά εκκίνησης του κυριακάτικου αγώνα. Ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος στο FP2 και είχε διαφορά 0,450s από τα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας, ενώ ο Sergio Perez πήγε τη σχετική διαφορά στα 0,651s. Στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως, είχαμε το αντίστροφο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο. Η Mercedes “κλείδωσε” την πρώτη σειρά εκκίνησης, με τον Valtteri Bottas στην pole position. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Max Verstappen είχε μία κακή πρώτη προσπάθεια και στην τελευταία του ευκαιρία επηρεάστηκε από το συμβάν ανάμεσα στoν Yuki Tsunoda και τον Sergio Perez στις στροφές 10 και 11. Ο Ολλανδός ήταν απογοητευμένος με την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του:

Δεν ξέρω τι συνέβη ανάμεσα στον Yuki (Tsunoda) και τον Checo (Perez). Όμως, κατέληξαν να βγουν εκτός πίστας και, όταν φτάνεις με αυτή την ταχύτητα, βλέπεις πάρα πολύ σκόνη, επομένως… σκέφτεσαι πως ίσως κάποιος οδηγός είχε μια έξοδο ή ατύχημα ή οτιδήποτε σχετικό. Επομένως, σήκωσα λίγο παραπάνω το πόδι από το γκάζι στη στροφή 10 και διαπίστωσα πως οδηγούσαν πιο αργά, ίσως, λοιπόν, να είχαν κάποια επαφή μεταξύ τους. Φυσικά, μετά από αυτό το μομέντουμ που είχα έφυγε, έχασα 0,25s ήδη από το χρόνο μου. Προσπάθησα ν’ ανακάμψω στο τελευταίο sector, όμως ποτέ δεν πετυχαίνει αυτό. Επομένως, είναι πολύ κρίμα, από τη μεριά μας είναι μια πολύ κακή επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές και είμαστε εκεί που αξίζουμε αυτή τη στιγμή.

Στο Q3, ο πρώτος γύρος ήταν απλά άθλιος. Δεν είχα καθόλου πρόσφυση, γλιστρούσα πάρα πολύ. Επομένως, όταν είδα τη διαφορά μας (από τη Mercedes) είπα “δεκτό, είχαμε απλά έναν πολύ κακό γύρο”. Προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές στο πώς λειτουργούσε το μονοθέσιο και ο δεύτερος γύρος φαινόταν ικανοποιητικός. Και πάλι δεν είχα την τέλεια ισορροπία, όμως ήταν αρκετά καλός γύρος για να παλέψω για την pole position.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Μεξικού.

Ο Max Verstappen έχει κερδίσει στο παρελθόν δύο φορές το GP Μεξικού από τη 2η θέση, ήταν όμως απογοητευμένος που δεν πήρε την πρώτη του pole position στο Autodromo Hermanos Rodriguez (το 2019 ήταν ταχύτερος αλλά είχε ποινή θέσεων).

Θα ήθελα να βρίσκομαι στην pole position και να έβλεπα τι θα συνέβαινε στη στροφή 1. Τώρα, όμως, πρέπει απλά ν’ αποδεχτούμε τι συνέβη στις κατατακτήριες δοκιμές. Φυσικά δεν είναι το αποτέλεσμα που θα θέλαμε, όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Απλά θα επικεντρωθούμε στον αγώνα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή εκκίνηση και απλά θα δούμε τι θα συμβεί στην πρώτη στροφή, αλλά και στο υπόλοιπο του αγώνα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το καλύτερο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Max Verstappen εκκινεί πίσω από τον Lewis Hamilton, θα ήθελε όμως ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τον Βρετανό για ν’ αυξήσει τη διαφορά τους στο πρωτάθλημα οδηγών, με τον οδηγό της Red Bull να προηγείται με 12 πόντους στη βαθμολογία.

Δείτε τον αγώνα στο Kyalami για το Πρωτάθλημα της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles