spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Έλαμψε η McLaren στις Η.Π.Α.

Ο έκτος αγώνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικός, με την ομάδα της McLaren να κάνει το 1-2.

Ο Παναγής Δρακάτος με McLaren ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, παίρνοντας την 1η θέση, μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, δίνοντας τρομερές μάχες με τους αντιπάλους του. Στην εκκίνηση πετάχτηκε καλύτερα από όλους, είχε δυνατή στρατηγική και πραγματοποίησε εξαιρετικά προσπεράσματα. Μπορεί να πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 2ος, όμως το γεγονός πως δεν δέχθηκε ποινές χρόνου τον έφερε στη κορυφή και στη πρώτη του νίκη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Γιώργος Σταματόπουλος με τη δεύτερη McLaren, ο οποίος έκανε έναν αγώνα υπομονής, όμως στους τελευταίους γύρους με άψογη οδήγηση, είχε ανέβει μέχρι και στην 1η θέση, κάνοντας αποφασιστικά προσπεράσματα. Τα 6 δευτερόλεπτα ποινής όμως, ήταν εκείνα που του στέρησαν τη νίκη, όμως διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία. Ο Ιωάννης Σπάνιας με την Red Bull ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 3η θέση, έχοντας πολύ καλή στρατηγική, κάνοντας το undercut στο πρώτο pit-stop, όμως η φθορά ελαστικών που είχε, τον περιόρισε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Ο Κύπριος οδηγός που πήρε την pole position, έδωσε μοναδικές μάχες με τους Δρακάτο και Σταματόπουλο που θα μείνουν στην ιστορία.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Δημήτρης ο Σακκάς με την Racing Point στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Έχοντας σταθερό ρυθμό, πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα θα το θυμάται για καιρό, καθώς έδωσε εξαιρετική μάχη με τον Κώστα Αναστασάκη με την Mercedes, ο οποίος έκλεισε τη πρώτη 5άδα του αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Δημήτρης Καραφουλίδης με Toro Rosso ακολούθησε στην 6η θέση και πίσω του ήταν ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος με Williams. Οι δύο οδηγοί είχαν ατύχημα στην εκκίνηση του αγώνα, όταν βρέθηκαν δίπλα δίπλα με τους Σκοδριάνο και Μπούρχα, με αποτέλεσμα να έχουμε σύγκρουση και την είσοδο του Safety Car. Οι δύο οδηγοί όμως ανέκαμψαν και πήραν πολύτιμους βαθμούς με πολύ καλό ρυθμό και εξαιρετικές μάχες.

Ακολούθησε στην 8η θέση ο Γιώργος Ρέα με Mercedes, ο οποίος ξεκίνησε από τη τελευταία θέση και πραγματοποίησε την κίνηση Fair Play του αγώνα, όταν άφησε τους τρεις πρώτους να τον περάσουν για θέση στη πίστα, για να μην επηρεάσει τη μάχη, όντας με φθαρμένη medium γόμα. Αυτό ενδέχεται να του κόστισε την 5η θέση μαζί με μια επαφή που είχε με τον Γιώργο Παρασκευά. Στην 9η θέση ακολούθησε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος με Alfa Romeo, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις ποινές των αντιπάλων του, κέρδισε δύο θέσεις και επέστρεψε στους βαθμούς. Τη πρώτη 10άδα έκλεισε ο Παναγιώτης Μπούρχας με τη Renault.

Ακολούθησαν οι Σπύρος Γιαννιτσέλης με Toro Rosso, Κοσμάς Μπάλλας με Haas, Γιάννης Ψαρρός με Williams, Δημήτρης Καραντζιάς με Ferrari, Γιώργος Παρασκευάς με Red Bull, Μαρίνος Κατσαμπούμης με Ferrari, Γιάννης Γερανίου με Haas και Ανδρέας Αναγνωστόπουλος με Renault. Εγκατέλειψαν από τον αγώνα οι Γιώργος Σκοδριάνος με Racing Point και ο Γιώργος Πέτρου με Alfa Romeo.

Απολαύστε και πάλι τον εκπληκτικό αγώνα στο παρακάτω link. Ακολουθούν οι βαθμολογίες για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Βαθμολογία Οδηγών

POS DRIVER TEAM PTS
1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 94
2 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 70
3 Ιωάννης Σπάνιας* Red Bull 59
4 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
5 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 41
6 Γιώργος Ρέα Mercedes 40
7 Παναγής Δρακάτος * Renault 34
8 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 28
9 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 27
10 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 22
11 Δημήτρης Σακκάς* Racing Point 12
12 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 8
13 Γιώργος Σκοδριάνoς Racing Point 6
14 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 6
15 Δημήτρης Μαυρογιώργης* Williams 4
16 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 3
17 Δημήτρης Ζήσης* Racing Point 2
18 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
19 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
20 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
21 Γιάννης Γερανίου Haas 0
22 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
23 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
24 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
25 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

 

Βαθμολογία Κατασκευαστών

1 McLaren 119
2 Red Bull 111
3 Mercedes 110
4 Racing Point 48
5 Toro Rosso 47
6 Renault 36
7 Williams 26
8 Alfa Romeo 9
9 Ferrari 3
10 Haas 1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles