spot_img

GP Τουρκίας QP: Απίστευτος Stroll, έκλεψε τη παράσταση

Ο Lance Stroll ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Τουρκίας, παίρνοντας μια απίστευτη pole position.

O Καναδός μάς έχει συνηθίσει σε καλές εμφανίσεις στη βροχή, αλλά σήμερα έβαλε τα γυαλιά στους πάντες στο grid. Στο Q3, με τα ενδιάμεσα ελαστικά, την ύστατη στιγμή, έγραψε το 1:47.765. Αυτή ήταν η πρώτη του pole position και πρώτη για Καναδό οδηγό από το 1997. Στην 2η θέση έκλεισε ο Max Verstappen. O Ολλανδός ήταν το μεγάλο φαβορί για την pole, είχε τον ρυθμό αλλά την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να κάνει τον χρόνο που έπρεπε. Έμεινε μόλις 0.290s πίσω από την κορυφή, αλλά αύριο ξέρει πως μπορεί να πάρει τη νίκη. Στην 3η θέση έκλεισε ο Sergio Perez με την δεύτερη Racing Point, σε ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα. Μάλιστα ήταν από την αρχή του Q3 με τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Ο Alex Albon πήρε το μέγιστο από τα ενδιάμεσα και πήρε την 4η θέση στη διαδικασία και αύριο έχει την ευκαιρία να φέρει το 1-2 στην ομάδα του. Ο Daniel Ricciardo πήρε την 5η θέση για την Renault, αλλά ήταν 3.8s μακριά από την pole position. O Lewis Hamilton είδε την Mercedes να μην λειτουργεί ποτέ και για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή έφαγε σχεδόν 5 δευτερόλεπτα. Ο Esteban Ocon έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση με την 7η θέση, μπροστά από τον Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo.

O Valtteri Bottas πήρε μια φτωχή 9η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Antonio Giovinazzi. Αυτή ήταν η πρώτη διπλή εμφάνιση της Alfa Romeo στο Q3.

Εκτός 10άδας έμειναν οι δύο McLaren και οι δύο Ferrari, με τις κόκκινες σημαίες να βγαίνουν. Συνολικά είχαμε καθυστέρηση 50 λεπτών, ενώ αρκετά συμβάντα θα εξεταστούν απόψε.

Το κλειδί στις σημερινές κατατακτήριες δεν ήταν άλλο από τα ελαστικά. Η πρόσφυση ήταν μηδενική και όσοι κατάφεραν να αναπτύξουν θερμοκρασία, είχαν και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Q1 GP Τουρκίας

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα με το που άνοιξε το pit-lane. Oι Red Bull ήταν με τα ενδιάμεσα, ενώ αρκετοί ακολούθησαν το παράδειγμα τους. Η πρόσφυση ήταν και πάλι μηδενική, με τους οδηγούς να προσπαθούν να βρουν πρόσφυση.

Ο Ocon είχε τον ταχύτερο γύρο στο 2:06.115, με τους Bottas και Stroll να ακολουθούν. Οι διαφορές ήταν τεράστιες μεταξύ των οδηγών που έπρεπε να είναι στο όριο αλλά ταυτόχρονα να προσέχουν.Όσοι βγήκαν με τα ενδιάμεσα, μπήκαν για αλλαγή στα wet, με τις συνθήκες να δυσκολεύουν περισσότερο. Σε εκείνο το σημείο δεν είχαμε καμία βελτίωση, με τους οδηγούς να αρχίζουν να μην έχουν έλεγχο των μονοθεσίων τους.

Με 6 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα να απομένουν, η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 50 λεπτά για να δούμε και πάλι πράσινο φως στη διαδικασία. Δύο λεπτά νωρίτερα οι δύο Red Bull και οι δύο Ferrari, μαζί με τον Raikkonen, ήταν στην άκρη του pit-lane. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα.

Η πίστα φαινόταν να είναι σε καλύτερη κατάσταση, μέχρι να βγει η κόκκινη σημαία. Ο Grosjean έχασε τον έλεγχο στην στροφή 1 και κόλλησε στην αμμοπαγίδα. Το χρονόμετρο σταμάτησε με 3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Με 3 λεπτά να απομένουν, στην ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Leclerc, Grosjean, Gasly, Russell και Latifi. O Verstappen ήταν 15ος.

Ίδια εικόνα λίγα λεπτά αργότερα στην έξοδο του pit-lane, με τον Verstappen μπροστά. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, αλλά ταυτόχρονα η ορατότητα καλύτερη.

Ο Verstappen κατέβασε στο 1:57.485, με τον Albon να είναι 2ος και τον Raikkonen στην 3η θέση. Οι Ferrari βελτίωσαν στο 4-5, ενώ αρκετοί οδηγοί δεν κατάφεραν να βελτιώσουν. Ο λόγος ήταν ο Latifi που κόλλησε στην αμμοπαγίδα στην έξοδο της στροφής 8. O Latifi ήταν τελευταίος σε χρόνο και 24 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Kvyat, Russell, Grosjean και Latifi.

Q2 GP Τουρκίας

O ουρανός είχε καθαρίσει σχεδόν πάνω από τη πίστα με τη διαδικασία να ξεκινά. Όμως υπό κίτρινη σημαία, μιας και ο γερανός με ανθρώπους ασφαλείας ήταν ακόμα στη πίστα. Ευτυχώς απομακρύνθηκαν στους out-lap των οδηγών. Μόνο οι McLaren με τα ενδιάμεσα στη πίστα.

Οι Red Bull έδειχναν πολύ δυνατές, όμως στο μέσον της διαδικασίας ο Stroll είχε τον ταχύτερο γύρο στο 1:55.730. Το Q2 εξελισσόταν σε μάχη ανάμεσα στους «Ταύρους» και την Racing Point. Οι δύο Alfa ήταν στη 10άδα, ενώ ο Ocon πέταξε εκτός τις Ferrari.

Με 4 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Vettel, Leclerc, Norris, Gasly και Sainz.

O Verstappen ήταν στο 1:52.036 και είχε τις Mercedes των Bottas και Hamilton 1.7s πίσω του. Στον επόμενο, βελτίωσε στο 1:50.293 και έριχνε 3.4s στον 2ο. Ο Sainz στην 10η θέση ήταν 6.6s πιο αργός από την Red Bull.

To χρονόμετρο μηδενίστηκε, με τις Red Bull στο 1-2 και τον Giovinazzi στην 5η θέση. Οι McLaren δεν κατάφεραν να μπουν, με τον Norris μόλις 11ο, ενώ οι Ferrari ολοκλήρωσαν στις θέσεις 12 και 14. Ο Vettel ήταν 1.5s μπροστά από τον Leclerc, και συνολικά 5s πίσω από την κορυφή.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Norris, Vettel, Sainz, Leclerc και Gasly.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Q3 GP Τουρκίας

H μεγάλη στιγμή είχε φτάσει και το ερώτημα ήταν ποιος θα μπορούσε να απειλήσει τον Verstappen. Οι δύο Alfa Romeo ήταν πίσω τους, με τον Ocon να είναι στα ενδιάμεσα.

Ο Ολλανδός έγραψε το 1:52.326 και ήταν 4 δευτερόλεπτα ταχύτερος του teammate του. Κοντά του έφτασε μόνο ο Stroll, 1.5s πιο αργός. Ο Perez όμως έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:52.037 με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Όλοι μπήκαν αμέσως για αλλαγή ελαστικών, με τα ενδιάμεσα να είναι η σωστή επιλογή.

Ο χρόνος τελείωνε, με τις Mercedes να είναι στο 6-8, με τους μισούς στα ενδιάμεσα και τους άλλους μισούς στα wet.

O Albon ανέβηκε στην 3η θέση ενώ οι χρόνοι έπεφταν κι άλλο. Ο Perez βελτίωσε στο 1:49.321, με τον Stroll να ακολουθεί στην 2η θέση, 2.1s πίσω του και οι Mercedes δεν ήταν πουθενά, όπως και ο Verstappen. O Raikkonen ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ ο Verstappen πήρε την 2η θέση και είχε έναν γύρο ακόμα.

Ο Ricciardo ανέβηκε 4ος και ακολουθούσαν κι άλλοι. Ο Ocon πήρε την 6η θέση, αλλά ο Stroll ήρθε να πάρει την 1η θέση στο 1:47.765. Ο Hamiton δεν ήταν πουθενά και ανέβηκε 6ος. Ο Bottas έμεινε μόλις 6ος και ακολουθούσε μόνο ο Verstappen. Τη τελευταία στιγμή ήρθε και ήταν 0.290s πιο αργός, με τον Albon στην 5η θέση.

Ο Lance Stroll ήταν στην pole position, με μια εκπληκτική εμφάνιση στις βρόχινες συνθήκες.

Αποτελέσματα QP GP Τουρκίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles