spot_img

Επίσημο: Ο Perez στην Red Bull το 2021

Ο Sergio Perez θα αποτελέσει οδηγό της Red Bull από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, βάζοντας τέλος στο μεγάλο μετεγγραφολογικό σίριαλ.

Ο Μεξικανός έμεινε δίχως ομάδα μετά και την συμφωνία συνεργασίας του Sebastian Vettel με την Racing Point. Η ομάδα θα μετονομαστεί σε Aston Martin από την επόμενη χρονιά, με τον Lance Stroll να πλαισιώνει τον τετράκις Πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης: Όταν η F1 αντιλαμβάνεται την σκληρή πραγματικότητα

Το μέλλον του Perez ήταν αβέβαιο, με τη μία θέση στο grid μετά την άλλη να κλείνει. Συγκυρίες και όχι οδηγικό ταλέντο τον έφεραν σε μια πολύ δύσκολη θέση. Παράλληλα όμως, ήρθε η λύτρωση στο GP Σακχίρ. Έχοντας πέσει στην τελευταία θέση, ανέκαμψε, έκανε τον τέλειο αγώνα και πήρε τη, παρθενική του νίκη στην F1.

Η ποιότητά του ήταν αδιαμφισβήτητη και πλέον θα αποτελέσει οδηγός της Red Bull Racing από την επόμενη σεζόν. Θα πλαισιώσει τον Max Verstappen, έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους στο grid. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Μεξικανού να δείξει την αξία του, σε μια μεγάλη ομάδα. Άλλωστε, είχαμε αναφέρει στην εκπομπή “Slipstream” πως ο Μεξικανός είναι ένα βήμα από την ανακοίνωση και γιατί άργησε τόσο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Αντικαθιστά στον Alex Albon, o οποίος θα έχει ρόλο αναπληρωματικού οδηγού για την επόμενη σεζόν τουλάχιστον. Θέση στην Alpha Tauri δεν υπάρχει, μιας και οδηγικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Pierre Gasly και ο rookie Yuki Tsunoda.

Η ευκαιρία μου να αγωνιστώ για μια ομάδα που διεκδικεί το Πρωτάθλημα ήταν πάντα αυτό που ήλπιζα, από τη μέρα που ήρθα στην F1. Είμαι τρομερά ευγνώμων που η Red Bull μου έδωσε αυτή την ευκαιρία για το 2021. Η ομάδα έχει την ίδια ψυχοσύνθεση με εμένα και είμαι εδώ για να αποδώσω, και να την βοηθήσω να κατακτήσει ακόμα ένα Πρωτάθλημα.

O Ταϊλανδός έκανε μια κακή σεζόν στο 2020, χάνοντας κατά κράτος από τον Verstappen. Έχοντας με διαφορά το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο πήρε μόλις δύο βάθρα, κάνοντας επίσης και πολλά λάθη. Το αδύναμο σημείο του ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές, όπου τον είδαμε μάλιστα να μένει και εκτός Q3 τέσσερις φορές φέτος.

Ο μέσος όρος του στις κατατακτήριες ήταν 7.4, ενώ ο μέσος όρος πλασαρίσματος σε αγώνα ήταν στο 8.3. Αντιθέτως, ο Perez πήρε τα ίδια βάθρα μαζί με τη νίκη και μάζεψε 125 βαθμούς. Μάλιστα έλειψε και σε δύο αγώνες, με τον Nico Hulkenberg να τον αντικαθιστά. Το μοναδικό διαθέσιμο cockpit ήταν εκείνο της Red Bull και με μια απλή σύγκριση μεταξύ των δύο, μόνο ένας άξιζε τη θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2007 που η Red Bull επιλέγει να υπογράψει οδηγό, ο οποίος έρχεται από άλλη ομάδα και όχι από την Toro Rosso/Alpha Tauri.


Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles