spot_img

Έσπασε το χέρι του ο Ricciardo, δεν τρέχει στο Ζάντβορτ

Πολύ άσχημα τα νέα για τον Daniel Ricciardo, ο οποίος λόγω τραυματισμού στο FP2 θα χάσει (τουλάχιστον) τον αγώνα στο Ζάντβορτ της Ολλανδίας. 

Το «θύμα» στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας ήταν ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός οδηγός της AlphaTauri είχε έξοδο στη Στροφή 3 της πίστας του Ζάντβορτ, κατά την οποία χτύπησε το αριστερό του χέρι. Ο Ricciardo τραυματίστηκε από τη βίαιη κίνηση του τιμονιού όταν το μονοθέσιο χτύπησε στις μπαριέρες και το ανέφερε αμέσως στους μηχανικούς της ομάδας του.

Μετά το ατύχημα ο Daniel Ricciardo μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες. Από αυτές προέκυψε ότι υπέστη κάποιου είδους κάταγμα στο αριστερό του χέρι, όπως αρχικά επιβεβαίωσε ο Helmut Marko στο motorsport.com και στη συνέχεια επιβεβαίωσε και η ομάδα, και έτσι δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στη συνέχεια του 3ημέρου.

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο το διάστημα της απουσίας του Ricciardo, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι ο επόμενος αγώνας της F1, το GP Ιταλίας στη Μόντσα, έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τον αγώνα της Ολλανδίας (1-3 Σεπτεμβρίου).

Τη θέση του Ricciardo στο μονοθέσιο της AlphaTauri θα πάρει ο Liam Lawson. Ο νεαρός Νεοζηλανδός βρίσκεται στο Ζάντβορτ με την ιδιότητα του αναπληρωματικού οδηγού τόσο για τη Red Bull Racing όσο και για την AlphaTauri και έτσι θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τις περιόδους που απομένουν το Σάββατο και φυσικά στο grand prix την Κυριακή, όπου θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην F1.

Ακούστε το καλοκαιρινό podcast μας για τη Formula 1 και με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles