spot_img

GP Ολλανδίας FP3: Κυρίαρχος και σε βρόχινες συνθήκες ο Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Ολλανδίας και έχει τον πρώτο λόγο για την pole position σε όπως όλα δείχνουν δύσκολες συνθήκες.

Η βροχή έφερε νέα δεδομένα στο Grand Prix Ολλανδίας της Formula 1 το πρωί του Σαββάτου, κάτι που αναμένεται να έχει αντίκτυπο στο υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο. Στο FP3 τα ελαστικά βροχής «κούμπωσαν» στα μονοθέσια με την πλειονότητα των οδηγών να δυσκολεύεται να παραμείνει εντός πίστας.

Στα τελευταία λεπτά η πίστα ήταν στην καλύτερη κατάστασή της και είδαμε ανταγωνιστικά περάσματα. Ταχύτερος ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος ήταν εξαιρετικός με την ενδιάμεση γόμα ελαστικών και σημείωσε το 1:21,631. Δεύτερος, μόλις 0,379 δευτ. ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG ενώ ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB19 ήταν τρίτος και ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Ολλανδό teammate του.

Τέταρτος ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin, μπροστά από τον Lewis Hamilton, ενώ έκτος ήταν ο Alex Albon της Williams. H McLaren είχε κυριαρχήσει το πρώτο μέρος της διαδικασίας, όμως ο Oscar Piastri ήταν ο ταχύτερος οδηγός της στην 7η θέση. Στην 8η θέση ήταν ο Valtteri Bottas, ενώ για πρώτη φορά σε επίσημη διαδικασία στο τριήμερο η Scuderia Ferrari είδε μονοθέσιό της στην πρώτη 10άδα χάρη στην 9η θέση του Charles Leclerc, μπροστά από τον Lando Norris.

Ακούστε το καλοκαιρινό podcast Slipstream #121 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

Στη διαδικασία είδαμε τη ροή να διακόπτεται αρκετές φορές, κάτι που δεν βοήθησε τους οδηγούς. Αρχικά, ο Kevin Magnussen της Haas είχε επαφή με τις μπαριέρες στην έξοδο της κεκλιμένης στροφής 3. Η δεύτερη κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της όταν ο Guanyu Zhou της Alfa Romeo έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην έξοδο της στροφής 13 και κόλλησε στην αμμοπαγίδα. Η τρίτη κόκκινη σημαία βγήκε όταν ο Liam Lawson της AlphaTauri είχε τετ-α-κε στη στην έξοδο της στροφής 13. Ωστόσο ήταν σε θέση να συνεχίσει και η διακοπή της ροής ήταν αχρείαστη.

Αποτελέσματα FP3 GP Ολλανδίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles