spot_img

GP Ολλανδίας FP2: O Norris μπροστά από τον Verstappen, έκπληξη ο Albon

O Lando Norris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Ολλανδίας «παγώνοντας» τους θεατές που βρέθηκαν στην πίστα για να θαυμάσουν τον Max Verstappen.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Ολλανδίας με το FP2 να είναι γεμάτο δράση και απρόοπτα. Η βροχή έμεινε μακριά από την πίστα του Ζάντβορτ και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες και τους οδηγούς να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους. Στη διαδικασία είδαμε προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα ώστε άπαντες να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα.

Ταχύτερος στο FP2 ήταν ο Lando Norris της McLaren, ο οποίος έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του και στην αναβαθμισμένη MCL60. Ο Βρετανός έκανε την έκπληξη και με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:11,330 και ήταν ταχύτερος του Mac Verstappen της Red Bull Racing. H μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου και δεν αποκλείεται η μάχη τους να συνεχιστεί μέχρι και τη μάχη της pole position. Τρίτος ήταν ο Alex Albon της Williams, ο οποίος εντυπωσίασε με την επίδοσή του, ωστόσο η βρετανική ομάδα συνηθίζει να ξεκινά καλά τα αγωνιστικά τριήμερα και να χάνει απόδοση έναντι του ανταγωνισμού.

Στην 4η θέση ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG, o οποίος ήταν 0,308 πιο αργός από τον Norris και 0,082 δευτ. ταχύτερος του εντυπωσιακού Yuki Tsunoda της Scuderia AlphaTauri. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly της Alpine ενώ μόλις στην 7η θέση ήταν ο Sergio Perez. Ο Lance Stroll ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Aston Martin στη διαδικασία μπροστά από τον Valtteri Bottas της Alfa Romeo, ενώ ο Fernando Alonso από δεύτερος στο FP1 κατέληξε δέκατος στο FP2.

Ακούστε το καλοκαιρινό podcast μας για τη Formula 1 και με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου.

Η ομάδα-μυστήριο της διαδικασίας δεν ήταν άλλη από τη Scuderia Ferrari. Μόλις στην 11η θέση ήταν ο Charles Leclerc ενώ ο Carlos Sainz βρέθηκε στη 16η θέση. Η SF-23 προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς ούτε σε ρυθμό αγώνα δεν πλησίασε τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Στο FP2 αντικρίσαμε ένα πολύ παράξενο στιγμιότυπο. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου 10λέπτου οι Oscar Piastri και Daniel Ricciardo είχαν σύγκρουση με τις μπαριέρες στη στροφή τρία. Οι δύο οδηγοί δεν είχαν επαφή, με τον οδηγό της McLaren να χάνει τον έλεγχο αρχικά, ενώ ο Αυστραλός της AlphaTauri ακολούθησε το παράδειγμα του συμπατριώτη του λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:00 ώρα Ελλάδος με την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP2 GP Ολλανδίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles