spot_img

Έτοιμος για την F1 ο Mick Schumacher

Οι οδηγοί της Ferrari στην F1, Charles Leclerc και Sebastian Vettel, είναι ενθουσιασμένοι με την εμφάνιση του Mick Schumacher στο FP1 για το GP Άιφελ.

Ο γιος του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 για το 2020 με την Alfa Romeo. O Γερμανός θα αντικαταστήσει τον Antonio Giovinazzi και δεν αποκλείεται να του πάρει τη θέση για το 2021.

Η F1 είναι το επόμενο βήμα για τον Schumacher, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία οδηγών στην Formula 2. Μάλιστα είναι 4 αγώνες μακριά από την κατάκτηση του Τίτλου με διαφορά 22 βαθμών. Οι εμφανίσεις του τον έχουν θέση ως φαβορί και αντίπαλός του είναι ο έτερος οδηγός Ακαδημίας της Ferrari, Callum Ilott.

Διαβάστε επίσης: Honda: «Είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε στην F1»

Με αφορμή την εμφάνιση του Mick, οι Charles Leclerc και Sebastian Vettel μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για την εμφάνισή του στο FP1. Αρχικά ο Μονεγάσκος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος.

Κρίνοντας από τις συνθήκες και τη πρόβλεψη του καιρού δεν θα είναι το ευκολότερο ντεμπούτο. Αλλά αφού μίλησα μαζί του κατάλαβα πως όσες φορές βρέθηκε σε ένα νέο μονοθέσιο ήταν πάντα σε βροχή. Δεν είναι μεγάλη αλλαγή για εκείνον. Θα είναι δύσκολο το FP1 αλλά δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Έχει αποδείξει ό,τι χρειάζεται φέτος στην F2. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει εξαιρετική δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Vettel: «Απέτυχα γιατί είχα στόχο Πρωτάθλημα με την Ferrari»

Από την άλλη, ο Sebastian Vettel είναι πεπεισμένος πως ο Schumacher έχει αποδείξει πως είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην F1. Για τον Γερμανό είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς ο πατέρας του, Michael, ήταν ο παιδικός του ήρωας.

Αξίζει την ευκαιρία στο FP1. Ελπίζω να μην τον δούμε μόνο αύριο αλλά και σε επόμενη Παρασκευή. Μακάρι να αγωνίζεται με μονοθέσιο στην F1 το 2021. Κάνει μια φοβερή σεζόν. Προηγείται στην F2 και ελπίζω να εξασφαλίσει μια θέση για του χρόνου. Είναι ένα φοβερό παιδί. Αυτό που χάνουμε όμως είναι ένα. Όλοι θα θέλαμε να είναι εδώ ο Michael να δει τον γιο του να κάνει το επόμενο βήμα. Ο Michael είναι ο ήρωας μου. Είναι φοβερό που ο Mick παίρνει αυτή την ευκαιρία.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles