spot_img

Gasly: «Η ομάδα μπορεί να ξεπεράσει την Ferrari»

Σύμφωνα με τον Pierre Gasly, η AlphaTauri πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία, ώστε να ξεπεράσει την Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Μπορεί ο Γάλλος να σόκαρε όλον τον αγωνιστικό κόσμο με τη νίκη του στο GP Ιταλίας, αλλά η AT01 υπήρξε ήδη μια σταθερή παρουσία στις βαθμολογούμενες θέσεις. Η ομάδα πήρε βαθμούς σχεδόν σε όλους τους αγώνες, με εξαίρεση το GP Ουγγαρίας.

Η AlphaTauri βρίσκεται στην έβδομη θέση των κατασκευαστών με 59 βαθμούς. Βρίσκεται μόλις 15 πίσω από την Ferrari, η οποία διανύει την χειρότερη σεζόν της ιστορίας της μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Η F1 επιστρέφει στο Nurburgring αυτή την εβδομάδα, με την πίστα να επανέρχεται μετά από 7 χρόνια απουσίας. Ο αγώνας θα λάβει χώρα κάτω από πολύ κρύες και, ενδεχομένως, βρόχινες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Honda: «Είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε στην F1»

Οι δηλώσεις του Pierre Gasly:

Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά, αλλά υπάρχουν ακόμη μέρη όπου μπορούμε να βελτιωθούμε. Στους τελευταίους αγώνες μπορούσαμε να παλεύουμε για βαθμούς πιο συστηματικά, κι αυτό είναι που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Η μάχη είναι πολύ κλειστή. Αυτή τη στιγμή είμαστε έβδομοι στο πρωτάθλημα, αλλά ξέρουμε ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες ώστε να βρεθούμε και ψηλότερα. Είναι πολύ κρίσιμο να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται και να πάρουμε την έκτη θέση. Είναι μια μεγάλη πρόκληση το Nurburgring, για τις ομάδες αλλά και για εμάς τους οδηγούς. Ερχόμαστε ουσιαστικά σε μια νέα πίστα, με σχεδόν μηδενικά δεδομένα και σημεία αναφοράς. Χρειάζεται πραγματικά να πάρουμε από νωρίς σωστές αποφάσεις για το σαββατοκύριακο. Λαμβάνοντας υπόψιν τις προσδοκώμενες καιρικές συνθήκες, ο αγώνας θα είναι δύσκολος για όλους αλλά θα προσφέρει και πολλές ευκαιρίες. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σωστοί σε όλους τους τομείς ώστε να τις αξιοποιήσουμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles