spot_img

Έξαλλος ξανά ο Alonso με την εφαρμογή των κανονισμών

Ο Fernando Alonso ήταν για ακόμα μια φορά ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με το πώς οι αγωνοδίκες εφαρμόζουν τους κανονισμούς, ενώ τόνισε και πάλι πως ορισμένοι οδηγοί δέχονται διαφορετική μεταχείριση από άλλους.

Ο Ισπανός οδηγός πιστεύει πως οι αγωνοδίκες οφείλουν ν’ ακολουθούν με ακρίβεια τους κανονισμούς όταν εξετάζουν τα συμβάντα εντός πίστας, ενώ παρομοιάζει το επίπεδο αυστηρότητας που ζητάει με αυτό των διαιτητών στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Fernando Alonso απασχόλησε και πάλι τους αγωνοδίκες στο GP ΗΠΑ, καθώς συμμετείχε σε κάμποσα συμβάντα. Πρώτα απ’ όλα, στον 16ο γύρο ήταν εκνευρισμένος βλέποντας τον Kimi Raikkonen να τον προσπερνά ενώ είχε βγει εκτός πίστας στην έξοδο της στροφής 1. Οι αγωνοδίκες δεν υποχρέωσαν τον Φινλανδό να δώσει πίσω τη θέση στον οδηγό της Alpine, εφόσον ο τελευταίος τον “έσπρωξε” εκτός πίστας. Αυτό προκάλεσε την απορία του Alonso, ο οποίος δεν κατάλαβε γιατί δεν δόθηκε αυτή η εντολή, καθώς παρόμοια περιστατικά σε άλλες περιπτώσεις θεωρήθηκαν παραβίαση των κανονισμών.

Τα τελευταία ερωτηματικά γύρω απ’ ορισμένες αποφάσεις αγωνοδικών έχουν ανοίξει μία συζήτηση σχετικά με το αν χρειάζεται η Formula 1 να εκδώσει κάποιο σχετικό έγγραφο, που θα ξεκαθαρίζει ποιες κινήσεις επιτρέπονται από τους οδηγούς στην πίστα και ποιες όχι. Ο Fernando Alonso μίλησε στην ιστοσελίδα motorsport.com και ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τη λύση στο μπέρδεμα που δημιουργείται. Για τον ίδιο, αυτό που πρέπει να διορθωθεί είναι η εφαρμογή των κανονισμών και όχι οι ίδιοι οι κανονισμοί. Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν χρειάζονται σαφέστερες οδηγίες και απάντησε:

Όχι, δε νομίζω πως χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο. Οι κανονισμοί είναι πολύ ξεκάθαροι. Πρέπει απλά να τους εφαρμόζουμε κάθε φορά. Νομίζω πως αν, στο ποδόσφαιρο, μπεις μέσα στην περιοχή και πάρεις την μπάλα με το χέρι, είναι πέναλτι. Επομένως δε χρειάζεται περαιτέρω διευκρίνιση ο κανονισμός. Απλά πρέπει να πάρεις την απόφαση και να πεις ότι είναι πέναλτι. Γιατί αν δεν το κάνεις, όλοι θα χρησιμοποιούν τα χέρια τους μέσα στην περιοχή. Δε χρειάζεται κάποια τροποποίηση. Χρειάζεται απλά να εφαρμόζουμε τους κανονισμούς όταν συμβαίνει κάποια παράβασή τους.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Ο διευθυντής αγώνων, Michael Masi, παραδέχτηκε πως η απόφαση που πάρθηκε για τον Raikkonen ήταν οριακή, ενώ έκανε σαφές πως θα υπάρξει συζήτηση με τους οδηγούς στον επόμενο αγώνα. Αυτό που πρέπει να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο είναι σε ποιες περιπτώσεις ένας οδηγός, που βρίσκεται στην εσωτερική μιας στροφής, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την αγωνιστική γραμμή και πότε οφείλει ν’ αφήσει χώρο στην εξωτερική, βγαίνοντας από αυτή.

Ο Fernando Alonso έχει πει και στο παρελθόν πως τα συμβάντα στην πίστα αντιμετωπίζονται διαφορετικά, αναλόγως με τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτά. Επίσης, δε δίστασε να πει πως κάποιοι οδηγοί έχουν γλυτώσει τιμωρίες για περιστατικά που άλλοι οδηγοί τιμωρήθηκαν κανονικά. Ο Ισπανός ρωτήθηκε για το αν υπάρχει μεγαλύτερη ασυνέπεια στην εφαρμογή των κανονισμών στην παρούσα εποχή της Formula 1, συγκριτικά με το παρελθόν.

Φαντάζομαι πως ναι, γιατί εξαρτάται από το ποιος την έχει κάνει (την παράβαση). Νομίζω πως στο Sochi (GP Ρωσίας) έχασα τα φρένα στη στροφή 1 και την Πέμπτη στο GP Τουρκίας συζητήθηκε αρκετά. Εδώ πέρα (GP ΗΠΑ), χωρίς να πιέζονται εκτός πίστας, υπήρξαν νομίζω 3 μονοθέσια που πήγαν εκτός (των ορίων πίστας) από μόνα τους. Επομένως, θα δούμε αν στο GP Μεξικό θα είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί, καθώς ο Fernando δεν έκανε κάποια κίνηση εκτός πίστας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Fernando Alonso είναι ένας οδηγός που δεν διστάζει να μιλάει ξεκάθαρα όταν πιστεύει πως κάτι γίνεται λάθος. Ο τρόπος του, ομολογουμένως, είναι αρκετά απότομος και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles