spot_img

F1 Academy: Το νέο Πρωτάθλημα αποκλειστικά για γυναίκες

Στο πλαίσιο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι ανακοινώθηκε και επίσημα το “F1 Academy”, ένας αγωνιστικός θεσμός που θα αναφέρεται αποκλειστικά σε γυναίκες οδηγούς και ένα Πρωτάθλημα που θα τις προωθεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Στο φινάλε του φετινού Πρωταθλήματος η FIA παρουσίασε το καινούριο της πλάνο που ακούει στο όνομα “F1 Academy”, ένα νέο Πρωτάθλημα που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες οδηγούς. Το Πρωτάθλημα αυτό θα αποτελείται από 21 συνολικά αγώνες, επτά “triple-headers” στη σεζόν, με 15 μονοθέσια να αγωνίζονται εντός πίστας. Η Formula 1 θα δίνει επιχορήγηση ύψους €150,000 ανά μονοθέσιο. Την θέση στο cockpit θα παίρνουν οδηγοί από τις πιο μικρές κατηγορίες και go-karting, οι οποίου καλούνται να υποστηρίξουν αντίστοιχο χρηματικό ποσό, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα θα καλύπτονται από τις ομάδες του grid που θα προέρχονται από τη F2 και F3.

Το μονοθέσιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι Tatuus T421 θα έχει έναν υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα 165 αλόγων, τον οποίο θα παρέχει η Autotecnica, και ελαστικά Pirelli 13 ιντσών.

Μην απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

Μόνο ένα από τα αγωνιστικά τριήμερα που έχουν προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με αγώνα της Formula 1. Οι υπόλοιποι αγώνες του “F1 Academy” θα γίνουν σε διαφορετικές πίστες, έτσι ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο στην διάθεσή του εντός πίστας για δοκιμές. Το κάθε αγωνιστικό τριήμερο θα αποτελείται από δυο περιόδους ελεύθερων δοκιμών διάρκειας 40 λεπτών, κατατακτήριες δοκιμές, δύο αγώνες και έναν αγώνα reverse-grid. Πριν το ξεκίνημα της σεζόν θα πραγματοποιηθούν και επίσημες δοκιμές διάρκειας 15 ημερών.

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, μίλησε για τι βλέψεις του νέου αυτού θεσμού.

«Το Πρωτάθλημα αυτό δίνει την ευκαιρία σε νέες οδηγούς να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα που θα υποστηρίζει την αγωνιστική τους καριέρα και θα τους δίνεις τα απαραίτητα εφόδια να προχωρήσουν στην F3 και F2 και γιατί όχι στην επιτομή του σπορ την Formula 1.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 για τη Formula 1. 

Αντίστοιχα ο CEO της Formula 2 και Formula 3, Bruno Michel επιλέχθηκε ως επικεφαλής του Πρωταθλήματος, ο οποίος ελπίζει στο μέλλον να δουν περισσότερες συμμετοχές.

«Στόχος μας να δούμε γυναίκες οδηγούς στην F3 στα επόμενα δυο ή τρία χρόνια, που θα παλεύουν για βαθμούς και βάθρα. Θέλουμε να αυξήσουμε τις θέσεις στο grid μελλοντικά και να προσφέρουμε στα νεαρά κορίτσια την δυνατότητα να αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.»

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles