spot_img

F1: Ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα του 2021

Η F1 ανακοίνωσε αλλαγές στο πρόγραμμα του 2021, με την Αυστραλία να μετακινείται και την Κίνα να απουσιάζει από τη σχετική λίστα.

Η πανδημία του Covid-19 συνεχίζει να επηρεάζει τα αγωνιστικά δρώμενα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βλέπουμε αλλαγές, οι οποίες επεκτείνουν τη διάρκειά του. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε αμφιβολίες σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων, όπως επίσης ποιοι και αν θα αντικατασταθούν.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Όπως αναμέναμε, η Αυστραλία θα μετακινηθεί για αργότερα μέσα στη χρονιά. Το νέο πρόγραμμα την φέρνει στις 21 Νοεμβρίου του 2021. Έτσι, γίνεται ο τρίτος από το τέλος αγώνας, με την Σαουδική Αραβία και το Άμπου Ντάμπι να κλείνουν τη σεζόν. Το 2021 θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, στις 12 Δεκεμβρίου.

Ως αποτέλεσμα, η έναρξη της σεζόν θα γίνει στο Μπαχρέιν, στο τριήμερο 26 με 28 Μαρτίου. Παράλληλα, αναμένεται να μεταφερθούν οι χειμερινές δοκιμές στη πίστα του Σακχίρ, κάνοντας ευκολότερο το έργο των ομάδων.

Ακούστε τη πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2021, με καλεσμένους τις ΦορμουΛέρες.

Στις 18 Απριλίου, αναμένεται για δεύτερη σερί χρονιά να δούμε αγώνα της F1 στην Imola. Το αγαπημένο σιρκουί επιστρέφει και πάλι, τρεις εβδομάδες μετά τον εναρκτήριο αγώνα. Στο καλεντάρι ακολουθεί ένας αστερίσκος για τον τρίτο αγώνα του 2021. Το γεγονός πως το συγκεκριμένο Grand Prix έχει μεταφερθεί για τις 2 Μαΐου δίνει την αίσθηση πως θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία. Μία εβδομάδα μετά θα πραγματοποιηθεί το GP Ισπανίας.

Το GP Κίνας απουσιάζει από το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την F1, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον τοπικό διοργανωτή. Οι κινεζικές αρχές είναι επίσης στο παιχνίδι, με τον αγώνα να κινδυνεύει να απουσιάσει για δεύτερη χρονιά. Η επίσημη γραμμή πάντως είναι πως «εάν είναι δυνατόν, θα πραγματοποιηθεί αργότερα στη χρονιά». Το πρόγραμμα όμως για την ώρα δεν το καθιστά πολύ πιθανό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Για το 2021 αναμένεται το μοναδικό νέο Grand Prix να είναι αυτό της Σαουδικής Αραβίας στις 3-5 Δεκεμβρίου. Αυτό ήταν αρχικά το τριήμερο όπου θα διεξαγόταν το Άμπου Ντάμπι. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να επικυρωθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1. Μπορείτε να την ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles