spot_img

F1 – Οι κανονισμοί του 2026 αλλάζουν πριν καν οριστικοποιηθούν

Έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες και ανησυχίες σχετικά με τα μονοθέσια της F1 το 2026, η FIA ετοιμάζει αλλαγές στους κανονισμούς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Καναδά η FIA μαζί με τη Formula 1 παρουσίασαν το όραμα των νέων τεχνικών κανονισμών του 2026. Το κορυφαίο σπορ μπαίνει σε μία νέα εποχή με την εμφάνιση και τη σχεδίαση των μονοθεσίων να αλλάζουν σε τεράστιο βαθμό.

Μπορεί να δημιουργήθηκε ενθουσιασμός στον κόσμο της Formula 1 γύρω από τους νέους κανονισμούς, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τις ομάδες. Στα εργοστάσια ήδη εργάζονται πάνω στα μονοθέσια του 2026 κάνοντας διαρκώς προσομοιώσεις. Από τα δεδομένα που έχουν μέχρι τώρα, όμως, τα παράπονα είναι πολλά. Το κύριο παράπονο είναι η υψηλή ταχύτητα στις ευθείες και η έλλειψη ταχύτητας στις στροφές.

Ο τεχνικός διευθυντής μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, παραδέχθηκε πως θα χρειαστεί να παρέμβουν στους κανονισμούς του 2026.

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε και άλλα να συζητήσουμε με τις ομάδες. Έχουμε πλήρη επίγνωση των ανησυχιών που έχουν οι ομάδες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Για επικείμενη αλλαγή στους κανονισμούς προϊδέασε και ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff.

«Σχετικά με το σασί, η FIA με τις ομάδες πρέπει να βελτιώσουν τους κανονισμούς. Αυτή τη στιγμή η απόδοση των μονοθεσίων δεν είναι καλή. Είμαι όμως αισιόδοξος πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε στους τεχνικούς κανονισμούς. Όμως στον τομέα των κινητήρων οι κανόνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles