spot_img

Ferrari: «Δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο»

Παρά την ικανοποιητική της εικόνα στις χειμερινές δοκιμές, η Ferrari έχει την αίσθηση πως το μονοθέσιο, η F1-75, δεν είναι σε θέση να φέρει άμεσα νίκες στο Maranello.

Η Ferrari εντυπωσίασε αρκετά με την απόδοση και, κυρίως, τη σταθερότητά της στις δοκιμές της Βαρκελώνης και του Μπαχρέιν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να εκτιμήσουν πως οι Ιταλοί διαθέτουν φέτος το δυνατότερο μονοθέσιο στο grid. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Ferrari είναι αρκετά αισιόδοξοι μετά την εξέλιξη που είχαν οι δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, δεν ασπάζονται τις όποιες υποψίες πως θα είναι η πρωταγωνίστρια ομάδα στην έναρξη του Πρωταθλήματος της Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Ο Lewis Hamilton αλλάζει το όνομά του

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, αδυνατεί να κατανοήσει για ποιο λόγο αποθεώνουν τις δυνατότητες του δικού τους μονοθεσίου οι άλλες ομάδες:

Εγώ από μόνος μου δεν είμαι ικανός να κρίνω τους υπόλοιπους. Όμως, είμαστε σε θέση να κρίνουμε τους εαυτούς μας και δεν πιστεύω πως είμαστε οι καλύτεροι. Εκτιμώ πως τόσο η Red Bull όσο και η Mercedes διαθέτουν πολύ δυνατά και γρήγορα μονοθέσια, με εξίσου ικανότατους μηχανικούς. Μπορούσα να διακρίνω πως ακόμα και στην τελευταία ημέρα (των δοκιμών), η Red Bull έφερε αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της, κάτι που αποδεικνύει το πόσο καλά εξελίσσονται, το οποίο και είναι πολύ κρίσιμο ενόψει του πρώτου αγώνα. Ίσως και η Mercedes να βελτιωθεί στη συνέχεια, επίσης. Συνεπώς, είναι πολύ δυνατοί, πολύ γρήγοροι κι ελπίζω πως θα είμαστε τα outsiders. Ελπίζω πως με κάποιο τρόπο θα προσπαθήσουμε να τους ανταγωνιστούμε. Αυτό θα ήταν πολύ καλό για εμάς.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν.

Στη συνέχεια, ο Mattia Binotto έθεσε τα πρώτα βήματα που οφείλει να κάνει η Ferrari το 2022: 

Νομίζω πως πάντα πρέπει να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Δεν μπορούμε να έχουμε καθόλου αυτοπεποίθηση, νομίζω πως χρειάζεται συνεχώς να εξελίσσεσαι και να βελτιώνεις τον εαυτό σου στη Formula 1. Γνωρίζουμε πως οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ δυνατοί κι έχουν αποδείξει την ταχύτητά τους. Αναμένω από αυτούς να είναι μπροστά στον πρώτο αγώνα. Για εμάς ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να τους ανταγωνιστούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ελπίζουμε, επίσης, πως θα παλέψουμε με αυτούς, κάτι που θα είναι πολύ ωραίο τουλάχιστον για το ξεκίνημα της σεζόν. Έπειτα, η εξέλιξη θα είναι το κλειδί για το υπόλοιπο της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στη Ferrari υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία που είχαν οι δοκιμές εξέλιξης, κάτι που άλλωστε εξέφρασε και ο ένας εκ των δύο οδηγών της, ο Charles Leclerc. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σίγουροι πως μπορούν να χριστούν φαβορί για το Πρωτάθλημα του 2022.

Δείτε το GP Μπαχρέιν, τον πρώτο αγώνα της Formula G της F1aXion.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles