spot_img

Ferrari: «Δίχως αμφιβολία ο κινητήρας βελτιώθηκε»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, τόνισε πως ο κινητήρας της SF21 βελτιώθηκε κατά πολύ σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.

Το ιταλικό εργοστάσιο κατασκεύασε μια νέα κινητήρια μονάδα, με στόχο να μην επαναλάβει την αποτυχία της προηγούμενης σεζόν. Στα έως τώρα δοκιμαστικά στο δυναμόμετρο, η απόδοση ήταν σε επιθυμητά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: Οι προβλέψεις του Automotonews για το 2021

Ο Γάλλος μηχανικός σε δηλώσεις του μίλησε με μεγάλη βεβαιότητα για την αναβάθμιση της SF21.

Ο κινητήρας είναι χωρίς αμφιβολία πολύ καλύτερος. Δεν χρειάζεται να βρεθούμε εντός πίστας για να το διαπιστώσουμε. Ξέρουμε ότι στην εξέλιξη της μηχανής έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Τώρα αν αυτό είναι αρκετό, θα φανεί και από την πρόοδο των υπολοίπων ομάδων μέσα στη σεζόν. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να προβλέψουμε κάτι τέτοιο είναι μέσα από την δική μας εμπειρία στο κατασκευαστικό κομμάτι. Οπότε, τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα μετά από πρώτο ή και δεύτερο αγώνα.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Το Bahrain Test ήταν ένα αρκετά ικανοποιητικό τριήμερο για την ιταλική ομάδα. Το οδηγικό δίδυμο Charles Leclerc και Carlos Sainz ολοκλήρωσε συνολικά 404 γύρους, δοκιμάζοντας διαφορετικά set-ups καθώς και προσημειώσεις αγώνα. Μάλιστα, ο Ισπανός οδηγός στην D3 των δοκιμών σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο γύρο με 1:29.611. Παρ’ όλα αυτά, όπως δήλωσε και ο ίδιος αργότερα, θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσει το νέο μονοθέσιο.

Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου πρέπει να σιγουρευτούμε πως το αγωνιστικό μας πακέτο είναι έτοιμο να βρεθεί εντός πίστας. Είναι σημαντικό να μην μας αποσπά την προσοχή το οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει γύρω μας. Εκείνο που μετράει είναι ο κινητήρας, η αεροδυναμική και η ανάρτηση του εργοστασίου μας να είναι αποδοτική. Σχετικά με τις δοκιμές, αν και δεν εμφανίστηκαν σημαντικά προβλήματα δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο για το 2021 ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο και η αγωνία κορυφώνεται. Ο κινητήρας της Ferrari μπορεί να βελτιώθηκε, όμως δεν είναι στα επίπεδα του 2019. Πώς αναμένετε να εξελιχθεί το πρώτο δυνατό τεστ της σεζόν για την Ferrari;

Μην χάσετε σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου στις 18:00μμ την εκπομπή Slipstream, με το νέο F1 Quiz.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles