spot_img

Ferrari: Δύσκολα θα παλέψουμε για την τρίτη θέση

Η Ferrari αποδέχτηκε πως θα είναι πολύ δύσκολο να εμπλακεί στην τεράστια μάχη για την τρίτη θέση στους Κατασκευαστές.

Η ιταλική ομάδα είχε ελπίδες πως θα πλησιάσει τις Renault, Racing Point και McLaren, ώστε να “ξεκολλήσει” από την 6η θέση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 103 βαθμούς, 31 πίσω από τις McLaren και Racing Point, με την Renault να βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από τις δύο.

Ωστόσο, με τον Sebastian Vettel να αδυνατεί να πάρει βαθμούς και την Ferrari να μην έχει ρυθμό για να επικρατήσει στο midfield, ο χρόνος δείχνει να λιγοστεύει τις όποιες ελπίδες της.
Η φετινή σεζόν είναι πολύ δύσκολη, με την SF1000 να υστερεί τόσο στον τομέα του κινητήρα όσο και της αεροδυναμικής. Όλοι οι εκπρόσωποί της Ferrari έχουν ξεκαθαρίσει πως η επιστροφή στις πρώτες θέσεις του grid είναι ένα πρότζεκτ που χρειάζεται πολύ χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στο προσωπικό της Williams ενόψει GP Τουρκίας

Με βάση αυτό, ο Mattia Binotto δήλωσε πως ένας πρώτος στόχος της ομάδας για το 2021 είναι η συχνή παρουσία στο βάθρο.

Πιστεύω πως είναι πολύ καλό να αναρριχηθούμε στην κατάταξη, αλλά αν δείτε στην Imola, δεν πήραμε πολλούς βαθμούς και χάσαμε έδαφος. Η μάχη είναι πολύ κλειστή, αλλά νομίζω πως το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί. Επομένως θα κάνουμε την προσπάθεια να πιάσουμε κάποιον. Απομένουν ωστόσο μόνο τέσσερις αγώνες, θα είναι δύσκολο.
Προσεγγίσαμε όλο το μονοθέσιο λάθος φέτος. Έπειτα, ο Covid μπήκε στη ζωή μας, σταμάτησε την εξέλιξή του και αυτό μας στοιχίζει σε όλη τη σεζόν.
Έχουμε δύσκολες προκλήσεις για το 2021, αλλά η ομάδα δείχνει ενωμένη και θέλει να τα πάει καλά. Του χρόνου θα έχουμε έναν ολοκαίνουριο κινητήρα που δουλεύει καλά στις δοκιμές μας. Έχουμε κάποιες ιδέες αλλά δεν θα κάνουμε θαύματα, ειδικά τώρα που τα περιθώρια εργασίας στην αεροδυναμική σήραγγα είναι πολύ στενότερα σε σχέση με το παρελθόν. Είμαι σίγουρος όμως ότι σαν ομάδα θα πάμε ένα βήμα παραπέρα. Είναι στο χέρι μας να το αποδείξουμε.
Ρεαλιστικά, η Ferrari δεν θα παλέψει για τον τίτλο το 2021. Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε σταθερά στο βάθρο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles