spot_img

Ferrari: Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του είναι στον σωστό δρόμο ώστε να επιστρέψει στη θέση που της ανήκει.

Η φετινή σεζόν της Scuderia στην F1 είναι πέρα για πέρα απογοητευτική, έχοντας μετά από 11 αγώνες μόλις δύο παρουσίες στο βάθρο. Ο τελευταίος αγώνας στο Nurburgring έφερε όμως αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας. Ο Charles Leclerc ήταν 4ος στις κατατακτήριες, μπροστά από την Red Bull του Alex Albon. Στον αγώνα όμως η εικόνα ήταν διαφορετική, με τον ρυθμό αγώνα να μην είναι ικανοποιητικός.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στον αγώνα του Nurburgring είδαμε ορισμένες αναβαθμίσεις πάνω στην SF1000-H. Μπορεί να μην ήταν μεγάλο πακέτο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε φέρνει χαμόγελα.

Ο Binotto εξηγεί την τωρινή κατάσταση και το γιατί είναι χαρούμενοι μετά το GP Άιφελ.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε διαφορά. Είχαμε ένα μικρό πακέτο που ολοκλήρωσε αυτό που φέραμε στη Ρωσία. Το θετικό είναι πως τα δεδομένα έχουν συνοχή με αυτά της αεροδυναμικής σήραγγας στο εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει πως είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Θα έχουμε αναβαθμίσεις στη συνέχεια της σεζόν, οι οποίες θα είναι πολύ σημαντικές. Το κλειδί για εμάς είναι όχι μόνο να βελτιώνουμε το μονοθέσιο, αλλά να το κάνουμε στη σωστή κατεύθυνση.

Το επόμενο πακέτο αναβαθμίσεων αναμένεται να είναι στο GP Πορτογαλίας την επόμενη εβδομάδα. Η Ferrari βρίσκεται στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με 80 βαθμούς. Βλέπει όμως την Alpha Tauri να την πλησιάζει όσο περνάνε οι αγώνες, με τη διαφορά τους να είναι 13 βαθμοί.

Οι τελευταίοι αγώνες είναι καλοί για την ομάδα στις κατατακτήριες. Όμως ο ρυθμός αγώνα είναι κατώτερος των αντιπάλων της. Ενδεικτικό στο Nurburgring, όπου στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο Leclerc ήταν κατά μέσο όρο δύο δευτερόλεπτα πιο αργός σε κάθε γύρο από Mercedes και Red Bull.

Ακούστε την εκπομπή για την F1 “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Άιφελ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles