spot_img

GP Αραγονίας FP1: O Vinales έκανε την αρχή

Ο Maverick Vinales ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Αραγονίας με την Yamaha M1.

Η διαδικασία άργησε να ξεκινήσει για το MotoGP. Η θερμοκρασία πίστας ήταν υπερβολικά χαμηλή και σε σημεία κάτω από 10 βαθμούς. Αυτό ήταν επικίνδυνο για τους αναβάτες κι έτσι δεν ξεκίνησε στην ώρα της. Οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως έφεραν αρκετές πτώσεις.

Ο Vinales έδειξε να έχει τη διάθεση να πιέσει από νωρίς, παρά το γεγονός πως οι χρόνοι είναι ψηλά. Στο μέσον της διαδικασίας, έγραψε το 1:49.866 και πήρε την 1η θέση μετά τα πρώτα 45 λεπτά. Πίσω του ακολούθησε ο Franco Morbidelli με την Petronas SRT Yamaha. O Ιταλός ήταν ταχύτερος από τον teammate του, Fabio Quartararo, κάνοντας το 1-2-3 για το ιαπωνικό εργοστάσιο. Μάλιστα, ο Γάλλος είχε πτώση στο τέλος της διαδικασίας στη στροφή 8 και έδειχνε να πονάει. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 0.276s.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Alex Marquez με την εργοστασιακή Honda έκανε μια καλή εμφάνιση και πήρε την 4η θέση. Ο χρόνος του ήρθε στο τέλος της διαδικασίας και στην 5η θέση ακολούθησε ακόμα μια Honda του Takaaki Nakagami. O Joan Mir με την Suzuki ήταν 6ος, 0.559s πίσω από την κορυφή. Λίγα χιλιοστά πίσω του ήταν ο Pol Espargaro, ενώ η Τρίτη Honda ήταν του Cal Crutchlow στην 8η θέση.

Ο Alex Rins βρέθηκε στην 9η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισε η Aprilia του Aleix Espargaro, 0.9s πίσω από τον Vinales. O Brad Binder έφερε την KTM στην 11η θέση μπροστά από την ταχύτερη Ducati. O Jack Miller έκανε μόλις τον 12ο χρόνο και για ακόμα ένα πρωινό Παρασκευής, οι GP20 δεν πίεσαν όσο μπορούσαν.

Ενδεικτικό είναι πως ο Danilo Petrucci ήταν 15ος, ο Andrea Dovizioso 17ος και ο Peco Bagnaia τελευταίος. Ο Johann Zarco ήταν στην 20η θέση, όμως είχε και μια τρομακτική πτώση στην αρχή της διαδικασίας.

Αποτελέσματα GP Αραγονίας FP1GP Αραγονίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles