spot_img

Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1918 γεννήθηκε ο επιτυχημένος Βρετανός οδηγός, Tony Rolt. Έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο το 1936, οδηγώντας μαζί με τον Jack Elliott μια Triumph Gloria στις 24 ώρες του Spa-Francorchamps. Συνέχισε να αγωνίζεται σε μικρούς αγώνες εθνικού επιπέδου μέχρι το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο διάστημά του υπηρέτησε ως υπολοχαγός και υπήρξε κατ’ εξακολούθηση φυλακισμένος σε γερμανικούς στρατώνες, καταφέρνοντας τελικά να αποδράσει. Μετά το τέλος του πολέμου επανήλθε στους αγώνες ταχύτητας, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές μικρές κατηγορίες αγώνων formula. Έτρεξε σε τρία Grand Prix της F1 –όλα στο Silverstone– και, το 1953, κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans. Μοιράστηκε μια Jaguar C-Type μαζί με τον συμπατριώτη Duncan Hamilton και πήρε την καρό σημαία μετά από 304 γύρους.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1955, ο αείμνηστος Sir Stirling Moss έκανε το “τρία στα τρία” στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων επικρατώντας στον περιβόητο αγώνα αντοχής του Targa Florio, πλαισιώνοντας έτσι τις νίκες του στους αγώνες του Mille Miglia και του RAC Tourist Trophy. Μοιράστηκε μια Mercedes-Benz 300 SLR με τον Peter Collins και οι δυο τους άφησαν 4.5 λεπτά πίσω τους την έτερη Mercedes των Juan Manuel Fangio και Karl Kling.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 15 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1985 γεννήθηκε ο θρύλος του MotoGP, Casey Stoner. Κέρδισε σε 38 αγώνες με την ομάδα της Ducati και κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλετών δύο φορές (2007 & 2011), προσφέροντας συγκλονιστικές μονομαχίες με άλλους θρύλους του σπορ, όπως ο Valentino Rossi. Ο Αυστραλός αποσύρθηκε στο τέλος το 2012, έτρεξε για μια σεζόν στα V8 Supercars και επέστρεψε ξανά στο χώρο του MotoGP, για να προσφέρει υπηρεσίες ως αναβάτης δοκιμών της Ducati μέχρι και το 2018.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2011, ο Dan Wheldon έχασε τη ζωή του σε ένα φρικιαστικό ατύχημα στην οβάλ πίστα του Las Vegas, για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο πρωτάθλημα IndyCar. Κατά τον γύρο 11 από τους 200 συνέβη μια μεγάλη σύγκρουση που παρέσυρε συνολικά 15 μονοθέσια με πολύ υψηλές ταχύτητες. Ο Βρετανός ενεπλάκη στο χαοτικό συμβάν και χτύπησε το κεφάλι του στον προστατευτικό μεταλλικό φράκτη, αποκομίζοντας θανάσιμα τραύματα. Ο 33χρονος Wheldon είχε κερδίσει το Indianapolis 500 νωρίτερα στη σεζόν, όπως είχε καταφέρει και το 2005 όταν κατέκτησε παράλληλα και τον τίτλο στο IndyCar.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles