spot_img

Ferrari: Η ανάκαμψή μας αφήνει ελπίδες για το 2021

Ο Mattia Binotto δήλωσε πως η βελτίωση απόδοσης της Ferrari αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι για περαιτέρω βελτίωση μέσα στο 2021.

Η ιταλική ομάδα ήρθε φέτος αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη σεζόν, με την SF1000 να υστερεί στην ισχύ του κινητήρα της αλλά και αεροδυναμικά.

Ως εκ τούτου, ξεκίνησε εδώ και καιρό μια υψηλής δυσκολίας “αποστολή” επιστροφής σε ανταγωνιστικές επιδόσεις. Προετοιμάζεται ήδη ένας ολοκαίνουριος κινητήρας στο εργοστάσιο του Maranello και καταβάλλεται πυρετώδης προσπάθεια για την μεγαλύτερη δυνατή ελαχιστοποίηση των αεροδυναμικών αδυναμιών του μονοθεσίου.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 24 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μπορεί τα αποτελέσματα εξέλιξης στον κινητήρα να μην φανούν μέχρι τις πρώτες δοκιμές του 2021, αλλά οι αεροδυναμικές αλλαγές δείχνουν να αποδίδουν καρπούς. Οι αλλαγές αυτές έχουν επιτρέψει στη Ferrari να επιστρέψει σε μάχες για διεκδίκηση βάθρων στους αγώνες.

Στο πρόσφατο GP Τουρκίας, ο Sebastian Vettel τερμάτισε τρίτος, με τον teammate Charles Leclerc στην τέταρτη θέση. Με αυτό το πλασάρισμά της, η Ferrari είχε την καλύτερη συγκομιδή βαθμών από όλες τις ομάδες στον αγώνα αυτό.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Ο Mattia Binotto, ο οποίος επέλεξε να μην ταξιδέψει στην Τουρκία, πιστεύει πως η ομάδα μπορεί να “ξεκλειδώσει” περισσότερη ταχύτητα από την SF1000, παρά το “πάγωμα” εξέλιξης μονοθεσίων για το 2021.

Γνωρίζουμε πως έχει βελτιωθεί το μονοθέσιο και, αν δείτε τους τελευταίους μας αγώνες, τα αποτελέσματά μας έχουν επίσης βελτιωθεί. Το μονοθέσιο έχει γίνει πιο σταθερό και γρήγορο. Οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν σκληρά για να κατανοήσουν τις αδυναμίες του και να τις επιλύσουν. Οι πρόσφατοι τελικοί τερματισμοί μας, δεδομένης και της προετοιμασίας μας για την επόμενη σεζόν, μας δίνουν ενθάρρυνση.

Παρόλο που τα αποτελέσματα στην Τουρκία ανέδειξαν τη βελτίωση της Ferrari, παραμένουν ακόμη επιφυλάξεις λόγω των ιδιαίτερων βρόχινων συνθηκών στο Istanbul Park. Ο Sebastian Vettel πιστεύει πως ο αγώνας αυτός έδωσε περισσότερη έμφαση στις ικανότητες των οδηγών.

Η αλήθεια είναι πως έχεις περισσότερες ευκαιρίες να κάνεις τη διαφορά σε τέτοιες συνθήκες, διότι το γλιστερό οδόστρωμα δυσκολεύει τα πράγματα περισσότερο. Όπως και να έχει ακόμη εξαρτάσαι από τα ελαστικά, αν τα φέρεις στο ιδανικό παράθυρο λειτουργίας. Όμως, υπάρχουν ακόμη περιθώρια για τον οδηγό να παίξει το ρόλο του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μπορείτε να ξαναδείτε τους πρώτους αγώνες του F1 Greek Mini Series στο παρακάτω βίντεο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles