spot_img

Ferrari: «Μπορούμε να κερδίσουμε τους τελευταίους 10 αγώνες του 2022»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σημειώσει 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η σεζόν της Formula 1 είχε ιδανικό ξεκίνημα για τη Ferrari και τον Charles Leclerc, με το Μονεγάσκο να σημειώνει δύο νίκες και μία δεύτερη θέση στους πρώτους 3 αγώνες της χρονιάς. Εννέα αγώνες μετά, στον απόηχο του GP Γαλλίας, ο οδηγός της Ferrari μετρά, πλέον, 3 εγκαταλείψεις από την πρώτη θέση, με το Max Verstappen με Red Bull Racing να απολαμβάνει πλεονέκτημα 63 πόντων στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών. Παράλληλα, η αυστριακή ομάδα βρίσκεται μπροστά από τη Ferrari κατά 82 πόντους στους κατασκευαστές.

Η ιταλική ομάδα και ο Charles Leclerc βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο», με τις ελπίδες τους για την κατάκτηση κάποιου Τίτλου να μειώνονται σημαντικά. Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, ρωτήθηκε για το αν οι ελπίδες τους για Πρωτάθλημα βασίζονται, πλέον, μόνο σε στραβοπάτημα της Red Bull Racing και απάντησε ακολούθως.

«Δε γνωρίζω, καθώς δε μετράω τους πόντους. Εάν με ρωτούσατε πριν αυτόν τον αγώνα (GP Γαλλίας) ποια ήταν η διαφορά μας από τη Red Bull ή το Max (Verstappen), δε θα σας απαντούσα, εφόσον δεν τις κοιτάω. Αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι να πηγαίνουμε σε κάθε αγώνα και να παίρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα από αυτόν. Δε συνέβη εδώ στο Paul Ricard, όμως πιστεύω πως ήδη είμαστε συγκεντρωμένοι για το GP Ουγγαρίας και στοχεύουμε εκεί στο 1-2. Νομίζω πως ο κάθε αγώνας μετρά το ίδιο με τους υπόλοιπους. Στο τέλος της χρονιάς, θα κάνουμε την πρόσθεση και θα δούμε που βρισκόμαστε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο Mattia Binotto προσπαθεί να επικεντρωθεί στα θετικά στοιχεία που αναδεικνύει στους τελευταίους αγώνες η Ferrari.

«Νομίζω πως το σημαντικότερο πράγμα που διακρίνουμε είναι το καλό μονοθέσιο. Αυτό είναι κάτι θετικό κι εγώ θέλω να παραμείνω αισιόδοξος. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι στο Max και τη Red Bull; Ήδη έχει συμβεί, όπως και σε εμάς. Όμως δε στηρίζομαι σε αυτό, νομίζω πως χρειάζεται να εστιάσουμε σε εμάς και να κάνουμε το καλύτερο. Εάν αναλογιστώ τους τελευταίους αγώνες, πάντα είχαμε πολύ καλή προοπτική. Δεν αποτυπώθηκε με τα καλύτερα αποτελέσματα, αναφορικά με τους πόντους στο Πρωτάθλημα. Τώρα, όμως, δεν υπάρχει λόγος για να μην μπορεί να συμβεί στους επόμενους 10 αγώνες. Υπάρχουν οι πιθανότητες, οι οδηγοί μας είναι φανταστικοί, συνεπώς είμαι αισιόδοξος».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Χωρίς τους πόντους από ταχύτερους γύρους ή αγώνες Sprint, ο Charles Leclerc μπορεί αυτή τη στιγμή να ισοβαθμήσει με το Max Verstappen το πολύ μέχρι τον προτελευταίο αγώνα, το GP Βραζιλίας αν πετύχει μόνο νίκες. Αντίστοιχα, εάν η Ferrari σημειώσει συνεχόμενα 1-2, μπορεί να ξεπεράσει τη Red Bull Racing στο GP Ιαπωνίας. Όλα αυτά, βέβαια, είναι θεωρητικά, με το Πρωτάθλημα της Formula 1 και τη φετινή σεζόν να είναι αρκετά απρόβλεπτο.

Δείτε το GP Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles