spot_img

Ο Vettel αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος του 2022

Ο Sebastian Vettel ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 μετά το τέλος της φετινής χρονιάς.

Είναι πλέον επίσημο, ο Sebastian Vettel ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2022. Ο 35χρονος Γερμανός αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Aston Martin και θα βάλει τέλος σε μία πλούσια και αξιοζήλευτη καριέρα.

Ο Vettel βρέθηκε στη βρετανική ομάδα το 2021 έχοντας ολοκληρώσει έξι σεζόν στη Scuderia Ferrari. Την καριέρα του όμως την ξεκίνησε στην Toro Rosso το 2007, ενώ το 2009 μετέβη στη Red Bull Racing με την οποία κατέκτησε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών από το 2010 μέχρι και το 2013.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο Φέτελ είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ από πλευράς νικών έχοντας 53 στο σύνολο. Βρίσκεται πίσω μόνο από τους Λιούις Χάμιλτον (103 νίκες) και το ίνδαλμά του, Μίκαελ Σουμάχερ (91 νίκες).

Ο Vettel θέλησε να μιλήσει για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Formula 1.

«Είχα το προνόμιο να δουλέψω με πολλούς φανταστικούς ανθρώπους στη Formula 1 τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι πάρα πολλοί για να τους αναφέρω και να τους ευχαριστήσω. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι οδηγός της Aston Martin και παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως τα περιμέναμε, είναι ξεκάθαρο πως χτίζεται μια ομάδα που θα αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Η απόφαση να σταματήσω από τη Formula 1 ήταν πολύ δύσκολη και πέρασα πάρα πολύ καιρό να σκέφτομαι το τι θα κάνω. Είναι ξεκάθαρο για εμένα πως όντας ένας πατέρας θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Σήμερα δεν λέω αντίο αλλά ευχαριστώ σε όλους, ειδικά στους οπαδούς, γιατί δίχως αυτούς δεν θα υπήρχε η Formula 1».

H απόφαση του Φέτελ να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2022 αφήνει μία κενή θέση στην Aston Martin. H Silly Season αναμένεται να ξεκινήσει για τα καλά, με πολλούς μνηστήρες να διεκδικούν αρκετές θέσεις στο grid της Formula 1 το 2023.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles