spot_img

Η Porsche εξαγοράζει το 50% της Red Bull

Οι πρώτες λεπτομέρειες που αφορούν τη συνεργασία ανάμεσα σε Red Bull Racing και Porsche αποκαλύφθηκαν μέσω επίσημων εγγράφων, παρόλο που δεν έχει προκύψει ακόμα επίσημη ανακοίνωση αυτής.

Η συνεργασία ανάμεσα σε Red Bull Racing και Porsche είναι «κοινό μυστικό» εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με δεδομένη την επιθυμία της τελευταίας να εμπλακεί με τη Formula 1 από το 2026 και μετά. Ωστόσο, για να επιβεβαιωθεί η προφορική συμφωνία των δύο πλευρών απαιτείται η κατάθεση σχετικών εγγράφων σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκτός αυτής. Μία από αυτές είναι το Μαρόκο, με τη νομοθεσία της αφρικανικής χώρας να υποχρεώνει τη δημοσίευση των αιτήσεων αμέσως μετά την έγκρισή τους.

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκαν οι λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ της Red Bull Racing και της Porsche στο Μαρόκο από το Conseil de la Concurrence (Συμβούλιο Ανταγωνισμού), αυτές έγιναν λίγο καιρό αργότερα γνωστές εκτός των συνόρων της αφρικανικής χώρας. Στο σχετικό έγγραφο, αναφέρεται πως η Porsche θα ξεκινήσει μία συνεργασία 10 χρόνων με τη Red Bull Racing, αγοράζοντας το 50% της ομάδας που αγωνίζεται στη Formula 1. Μάλιστα, η πιθανή ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης που έδωσε η γερμανική εταιρία είναι η 4 Αυγούστου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της συνεργασίας, παρόλο που η ανακοίνωση εκκρεμεί, «προκλήθηκε» από την καθυστέρηση της επισημοποίησης των σχεδίων της Porsche. Η τελευταία σχεδίαζε να ανακοινώσει τα σχέδιά της στο GP Αυστρίας στις αρχές Ιουλίου, ωστόσο το ανέβαλλε, εφόσον η FIA δεν ενέκρινε, ακόμα, τους νέους τεχνικούς κανονισμούς για τις μονάδες ισχύος που θα εφαρμοστούν από το 2026 στη Formula 1. Το τελευταίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η Porsche με τις δικές τις ενέργειες.

Το έγγραφο που αναφέρει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ της Red Bull Racing και της Porsche δεν αναφέρει κάτι για την Alpha Tauri, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως η ιταλική ομάδα θα ακολουθήσει τη «μεγάλη αδερφή» της στην επιλογή προμηθευτή κινητήρων από το 2026 και μετά. Αναφορικά με τη δεύτερη φίρμα του ομίλου Volkswagen που επιθυμεί την είσοδο στη Formula 1, την Audi, οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να συζητά με τη Sauber (Alfa Romeo) για την εξαγορά μεγάλου ποσοστού (75%) της ελβετικής ομάδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο περνά ο χρόνος, τόσο περισσότερο πλησιάζει η επίσημη ανακοίνωση, (τουλάχιστον της Porsche) σχετικά με την είσοδο νέων κατασκευαστών από το 2026 και μετά στο άθλημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles