spot_img

Ferrari: «Το δικαίωμα του βέτο είναι σημαντικό για την ομάδα»

Προς ελάχιστη έκπληξη των περισσότερων, η Ferrari υπέγραψε τη νέα Συμφωνία Ομονοίας φροντίζοντας να διατηρήσει το δικαίωμα του βέτο προς κάθε ανερχόμενο κανονισμό.

Βασικός πυρήνας της Συμφωνίας Ομονοίας που υπέγραψαν οι δέκα ομάδες του πρωταθλήματος υπήρξε η αποδοχή του νέου συστήματος κατανομής των εσόδων προς αυτές, καθώς και της εφαρμογής του Budget Cap από το 2021 κι έπειτα. Οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στην εξισορρόπηση της δυναμικότητας ανάμεσα σε όλες τις ομάδες και στην αποστροφή από την διαχρονική άποψη η οποία, στατιστικά, δίνει στις ομάδες που ξοδεύουν τα πιο πολλά χρήματα περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Η αποδοχή του όρου του Budget Cap από την πλευρά της Ferrari πιθανόν να προϋπέθετε την διατήρηση ελευθερίας της ιταλικής φίρμας να ασκεί το δικαίωμα του βέτο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 22 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Ferrari είχε πάντα το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά την πολιτική της δύναμη, την οποία και αξιοποιούσε όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις, με την νέα συμφωνία εν τέλει να μην διαφοροποιεί κάτι σε αυτόν τον τομέα.

Ο Mattia Binotto δήλωσε:

Τουλάχιστον διατηρήσαμε αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, […] δηλαδή το δικαίωμα του βέτο, το οποίο είναι σημαντικό για την Ferrari λόγω της κληρονομιάς και της ιστορίας της στην F1. Όλες οι δέκα ομάδες υπέγραψαν κι αυτό είναι πολύ θετικό, διότι δείχνει πως όλοι μας επιθυμούμε να κοιτάξουμε πρόθυμα το μέλλον της F1. Πιστεύω πως τώρα είμαστε στη σωστή βάση ώστε να προσπαθήσουμε να κάνουμε το σπορ πιο ανταγωνιστικό κι εντυπωσιακό, αλλά πρέπει να το κάνουμε όλοι από κοινού. Στα πρώτα στάδια ίσως υπάρξουν κάποιες ασυμφωνίες, αλλά νομίζω πως στις επόμενες σεζόν θα βρούμε τελικά τη “χρυσή τομή”. Τα μονοθέσια θα είναι πιο απλοποιημένα επομένως ναι, θα υπάρξουν ενδεχομένως περισσότερες μάχες στις πίστες και θα κερδίζουν περισσότερες ομάδες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Ισπανίας και όλων των τελευταίων εξελίξεων της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles