spot_img

Formula 1: Οι δοκιμές της Βαρκελώνης σε αριθμούς

Το πρώτο τριήμερο δοκιμών της Formula 1 το 2022 ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη και το automotonews.gr σάς παρουσιάζει με αριθμούς τις επιδόσεις των ομάδων.

Τα νέα μονοθέσια της Formula 1 έκαναν τα πρώτα τους χιλιόμετρα το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου στο Circuit de Barcelona-Catalunya, στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι γρήγοροι χρόνοι που σημειώθηκαν ήταν ενδεικτικοί και το πιο σημαντικό ίσως είναι η συνολική απόσταση που κάλυψαν, στην προσπάθειά τους να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα για τη συνέχεια της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Η Andretti συμφώνησε με προμηθευτή κινητήρων για την F1

Τα συμπεράσματα είναι χρήσιμα για τις ομάδες, ενώ οι φίλοι του αθλήματος έχουν μια πρώτη ενδεικτική (;) εικόνα για τη δυναμική των ομάδων. Ας δούμε όμως με αριθμούς την πορεία των 20 οδηγών και 10 ομάδων του Πρωταθλήματος της Formula 1 στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Σε ό,τι αφορά τον ταχύτερο γύρο, McLaren και Ferrari ήταν εναλλάξ στην κορυφή τις πρώτες 2 ημέρες, ενώ την τρίτη ημέρα η Mercedes πήρε τα ηνία, αρχικά με τον George Russell κι έπειτα με τον Lewis Hamilton.

Ταχύτεροι γύροι δοκιμών Βαρκελώνης ανά οδηγό 

No description available.

Ταχύτεροι γύροι δοκιμών Βαρκελώνης ανά Ομάδα

No description available.

Η εικόνα με τα ταχύτερα sectors για κάθε οδηγό στις 3 ημέρες δοκιμών

No description available.

Στον αριθμό των γύρων, «πρωταθλήτρια» αναδείχθηκε η Ferrari, ενώ υπήρξαν και άλλες ομάδες που έβγαλαν χωρίς προβλήματα το τριήμερο των δοκιμών. Στους οδηγούς, στην κορυφή βρισκόταν ο Ισπανός οδηγός της Scuderia, Carlos Sainz. Αντιθέτως, αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν οι Alfa Romeo και Haas, ενώ η Alpine είχε δύο «γεμάτες» ημέρες, όμως η τελευταία χαρακτηρίστηκε από «απραξία» για τη γαλλική ομάδα.

Αριθμός γύρων ανά ομάδα

No description available.

Αριθμός γύρων ανά οδηγό

No description available.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το επόμενο τριήμερο δοκιμών για τις ομάδες θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, στις 10-12 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα (18-20 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί το GP Μπαχρέιν, με το οποίο ξεκινά η σεζόν του 2022.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles