spot_img

Η Haas μπορεί να επιβιώσει δίχως τα χρήματα του Mazepin

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, διαβεβαίωσε πως η ομάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το οικονομικό πλήγμα σε περίπτωση που διακόψει τη συνεργασία της με τον βασικό χορηγό της Uralkali του Dimitry Mazepin. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, η αμερικανική ομάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές. Όχι μόνο απομάκρυνε το χρωματισμό και το όνομα του χορηγού από το livery της VF-22, αλλά πλέον κινδυνεύει να χάσει την άκρως απαραίτητη χρηματοδότηση της ρωσικής εταιρείας.  

Διαβάστε επίσης: Η Alfa Romeo αποκάλυψε τα χρώματα της C42

Το ενδεχόμενο αυτό δεν θα δημιουργήσει δυσκολίες για την ομάδα σε οικονομικό επίπεδο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Steiner. 

Από οικονομικής άποψης δεν έχουμε κανένα φόβο και δεν θα επηρεάσει την ομάδα στο Πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βρούμε επιπλέον χορηγίες και δεν πρόκειται να αλλάξει τους στόχους και το πρόγραμμά μας για την ερχόμενη σεζόν.   

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Μετά τη ρωσική εισβολή επί ουκρανικού εδάφους οι Η.Π.Α., η Ευρώπη, η Μεγάλη Βρετανία καθώς και πολλές άλλες χώρες, έχουν διακόψει κάθε είδους συναλλαγές με τη Ρωσία. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διατραπεζικών Επικοινωνιών (SWIFT) έχει αποκλείσει ρωσικές τράπεζες από χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα. Για μια ακόμα φορά όμως, ο επικεφαλής της Haas υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

Προς το παρόν οι κυρώσεις της κυβέρνησης δεν έχουν σχέση με τη δική μας επιχείρηση. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με το τμήμα οικονομικών μας, καθώς η Uralkali συναλλάσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέτοιο φαινόμενο, δεν θα το αφήσουμε  όμως να επηρεάσει την απόδοσή μας εντός πίστας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πολλές είναι οι φήμες που περιτριγυρίζουν τον μέλλον του Nikita Mazepin στη Formula 1. Τόσο η ομάδα όσο και η FIA δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με το σενάριο απομάκρυνσης του Ρώσου οδηγού από το Πρωτάθλημα.  

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles