spot_img

Formula 1: Πανομοιότυπα τα μονοθέσια από το 2023;

Ολοένα και περισσότερες ομάδες της Formula 1 εκφράζουν φόβους πως τα μονοθέσια θα είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους από το 2023.

Η έναρξη σεζόν της του 2022 για τη Formula 1 απέχει κάτι λιγότερο από 2 μήνες και οι ομάδες ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα καινούρια τους μονοθέσια. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί είναι αυστηροί για τα περισσότερα μέρη του μονοθεσίου. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει η ελπίδα πως οι ομάδες έχουν το περιθώριο να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες, κάνοντας την όψη τους διαφορετική από τα υπόλοιπα. Αυτό που μοιάζει να είναι δεδομένο είναι πως όσο θα περνάει ο χρόνος, θα ξεχωρίζουν οι καλύτερες ιδέες και οι αντίπαλες ομάδες θα μπορέσουν να βελτιώσουν τα σημεία που υστερούν.

Διαβάστε επίσης: Red Bull και Honda συνεχίζουν μαζί μέχρι το 2025

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, αναφέρθηκε στην πορεία εξέλιξης των μονοθεσίων στη νέα εποχή της Formula 1 και πιστεύει πως στη δεύτερη χρονιά τους (2023) αναμένεται να μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό.

Σίγουρα υπάρχει λιγότερη ελευθερία. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι, καθώς πρόκειται να είναι εντελώς διαφορετικά συγκριτικά (τα μονοθέσια) με το 2021. Θα δούμε, όμως, πόσο διαφορετικά θα είναι μεταξύ τους. Νομίζω πως στην πρώτη απόπειρα ίσως όλοι μας δούμε αρκετή διαφορά από τα δικά μας μονοθέσια. Πιστεύω πως όλοι θα πούμε «εντάξει δεν είναι τόσο κακό». Έπειτα, όμως, θεωρώ πως την ίδια ερώτηση πρέπει να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας αφού περάσουν 6 μήνες και, ακόμα πιο σημαντικό, αφού έχει περάσει 1 χρόνος. Επομένως, μόλις ανασχεδιάσεις το μονοθέσιο για το 2023, υπάρχει περίπτωση τα μονοθέσια να φαίνονται ίδια μεταξύ τους; Δεν λέω στα σίγουρα πως δεν θα υπάρχει αρκετή διαφορά έως τότε. Απλά προτείνω να ρίξουμε μία καλή ματιά, συμπεριλαμβανομένων των media, και στην έναρξη του 2023 να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ακόμα αρκετές διαφοροποιήσεις, καθώς και «χώρος» για τις ομάδες ώστε να διαφέρουν από τις υπόλοιπες.

Βαθμολογούμε τις πίστες της Formula 1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Οι νέοι πιο αυστηροί κανονισμοί για το 2022 αντιμετωπίστηκαν με φόβο όταν αρχικά ανακοινώθηκε πως τα μονοθέσια θα είναι όμοια εξωτερικά. Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί ν’ απαντηθεί μέχρι να παρουσιαστούν όλα τα μονοθέσια στο Φεβρουάριο, όμως η FIA αισιοδοξεί πως θα υπάρχει η ίδια ποικιλία στους σχεδιασμούς που παρουσιάζονταν και τα προηγούμενα χρόνια. Ο υπεύθυνος των ζητημάτων σχετικά με τα μονοθέσια στη FIA, Νικόλας Τομπάζης, δήλωσε την αισιοδοξία του για το γεγονός πως τα μονοθέσια δεν θα είναι όμοια μεταξύ τους γι’ αυτούς που έχουν «κοφτερή» ματιά.

Είναι δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο (περί ομοιότητας), καθώς εξαρτάται από το πόσο «εκπαιδευμένο» είναι το μάτι σου και το σημείο αναφοράς σου. Θα τονίσω πως τα τωρινά μονοθέσια (πριν το 2022), όταν πραγματικά έγινε η συζήτηση για τους νέους κανονισμούς το 2019, απεικονίστηκαν όλα ως «λευκά» (χωρίς χρώματα) και παρουσιάστηκαν σε μέλη ομάδων, όπως για παράδειγμα οι επικεφαλής τους. Δεν μπόρεσαν όλοι τους να πουν ποια μονοθέσια αντιστοιχούσαν σε κάθε ομάδα. Επομένως, ακόμα και αυτά του 2021 φαίνονται αρκετά παρόμοια και είναι δύσκολο να πεις σε ποια σημεία αρχίζουν να διαφέρουν. Νομίζω πως θα είσαι ικανός ν’ αναγνωρίσεις τα διαφορετικά μονοθέσια εάν είσαι επαρκώς εξειδικευμένος στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί περιορίζουν τις ομάδες στο να εμφανίσουν εντελώς διαφορετικά concepts από τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, κάποιες λεπτομέρειες αναμένεται να «κρύβουν» τη φιλοσοφία του κάθε σχεδιαστή και είναι ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποια από αυτές θα είναι η πιο αποδοτική στην πίστα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles