spot_img

Gasly: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι συνέβη»

Το φετινό Ιταλικό Grand Prix θα μείνει στην ιστορία της F1 για πολλά χρόνια, με το χάος και το δράμα που προσέφερε να ανοίγει τον δρόμο στον Pierre Gasly για την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Η οδηγός της AlphaTauri πήρε μια ιστορική και άκρως απροσδόκητη νίκη, παίρνοντας την πρωτοπορία από τον Lewis Hamilton που τιμωρήθηκε με ποινή πριν τη διακοπή του αγώνα. Η συνέχισή του είδε την κατάταξη να διαφοροποιείται δραματικά, και τελικά ο Gasly κράτησε πίσω του τον Carlos Sainz Jr. στους τελευταίους γύρους.

Με τη νίκη αυτή έγινε ο 109ος οδηγός που κέρδισε σε Grand Prix της F1 και έγινε επίσης ο πρώτος Γάλλος νικητής αγώνα, μετά το 1996 και τον Olivier Panis στο εξίσου χαοτικό Grand Prix του Μονακό. Αφιέρωσε την παρθενική του νίκη στην ομάδα της AlphaTauri, στην οποία υποβιβάστηκε από την Red Bull στα μέσα της περσινής σεζόν λόγω κακών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Gasly παρουσιάστηκε, εύλογα, χωρίς λόγια όταν ήταν να περιγράψει τα συναισθήματά του.

Είναι απίστευτο, ειλικρινά. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί ακόμη. Ήταν ένας θεότρελος αγώνας. Εκμεταλλευτήκαμε την κόκκινη σημαία και το μονοθέσιο το οποίο ήταν γρήγορο, πολύ γρήγορο. Πέρασα αρκετά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πέρυσι, όταν πήρα το πρώτο μου βάθρο με την AlphaTauri ήμουν ήδη αρκετά εκστασιασμένος. Και τώρα πήρα την πρώτη μου νίκη, στη Monza. Δυσκολεύομαι να πιστέψω στα μάτια μου. Η ομάδα έκανε πολλά για μένα. Μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στην F1, πήρα με αυτήν το πρώτο μου βάθρο, και τώρα την πρώτη μου νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ευγνώμων. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά, τους αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στη Honda. Κερδίσαμε τις Mercedes, Renault και Ferrari σε μια απαιτητική πίστα από άποψη δύναμης στον κινητήρα. Ήταν μια εξαιρετική μέρα. Ο Olivier Panis ήταν ο τελευταίος [Γάλλος που κέρδισε]. Από τότε που ήρθα στην F1 έλεγα συνεχώς πως αυτό πρέπει να αλλάξει. Ήταν πλέον αρκετός καιρός από τότε που κέρδισε, αλλά δεν φανταζόμουν σε καμία περίπτωση ότι θα έπαιρνα νίκη με την AlphaTauri.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles