spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP1: Ξεκίνησε δυνατά ο Max

Ο Max Verstappen ξεκίνησε το GP Άμπου Ντάμπι με τον καλύτερο τρόπο, παίρνοντας την πρώτη θέση στις ελεύθερες δοκιμές.

Ο Ολλανδός έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα στο τελευταίο αγώνα του 2020, με τη διαφορά από την Mercedes να είναι μικρή. Με την soft γόμα, έγραψε το 1:37.378 και ήταν 0.034s ταχύτερος του Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός έκανε αρκετά νωρίς την προσπάθεια του, επίσης με τη soft γόμα. Η πίστα δεν είναι στην ιδανική κατάσταση, με την πρόσφυση να βελτιώνεται συνεχώς. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Esteban Ocon με την Renault, o οποίος ήταν 1.1s πιο αργός από την κορυφή. Ο Γάλλος έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το βάθρο του στο Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Alex Albon με την δεύτερη Red Bull πήρε την 4η θέση. Ο Ταϊλανδός ήταν σε χρόνο που μπορούσε να πάρει την 3η θέση, αλλά ένα τετακέ τον άφησε πιο πίσω. Ο Lewis Hamilton επέστρεψε μετά από απουσία ενός αγώνα. Ο Βρετανός είχε μηχανικό πρόβλημα στο σύστημα πέδησης όπου του στέρησε χρόνο στην πίστα. Τελικά έγραψε τον καλύτερο χρόνο του με την hard γόμα, 1.3s πίσω από τον Verstappen.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Σακχίρ.

Οι δύο Racing Point ακολούθησαν στις θέσεις 6 και 7. Ο Lance Stroll ήταν ο ταχύτερος εκ των δύο, 1.4s από την κορυφή. Ο Sergio Perez όπως έγινε γνωστό θα έχει νέα κομμάτια στη κινητήρια μονάδα του και θα ξεκινήσει τελευταίος.

Οι δύο Alpha Tauri βρέθηκαν εντός 10άδας, με τον Daniil Kvyat να είναι ταχύτερος του Pierre Gasly για 0.010s. O Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo έμεινε στη 10η θέση.

Εκτός 10άδας είδαμε τις δύο McLaren, με τον Carlos Sainz στην 11η θέση. Οι δύο Ferrari έμειναν επίσης εκτός, με τον Charles Leclerc στην 12η. Οι δύο Williams ήταν στο 16-17, με τον George Russell στην 16η θέση.

Ο Mick Schumacher έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημη διαδικασία της F1 με την Haas. O Γερμανός ολοκλήρωσε 23 γύρους και έγραψε τον 18ο χρόνο. Ο Robert Kubica, στη δεύτερη Alfa Romeo, ήταν πιο μπροστά, στην 14η θέση.

Στο FP1 είδαμε πολλές δοκιμές ομάδων ενόψει 2021. Η Red Bull και η Ferrari έκαναν δοκιμές με πειραματικά πατώματα για την επόμενη σεζόν. Παράλληλα, πολλές ομάδες έκαναν αεροδυναμικές δοκιμές. Δεν έλειψαν και τα προβλήματα στη διαδικασία. Ο Daniel Ricciardo έκανε ελάχιστους γύρους, σταματώντας στην άκρη της πίστας. Προβλήματα είδαμε στην Alpha Tauri και στην Williams, δίχως όμως να είναι σοβαρά.

Η κατάσταση θα αλλάξει δραματικά στο FP2, με τις συνθήκες πίστας να είναι καλύτερες και κοντά σε αυτό που θα δούμε την Κυριακή. Παράλληλα, η βελτίωση της πρόσφυσης θα είναι κλειδί καθώς δεν υπάρχουν υποστηρικτικοί αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP1 GP Άμπου Ντάμπι

Δείτε τον μεγάλο τελικό του F1 Greek Mini Series από το Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles