spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP2: Ο Bottas αποκατέστησε την τάξη

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP Άμπου Ντάμπι, με οδηγούς απίστευτα κοντά σε χρόνους.

Ο Φινλανδός συνέχισε την καλή εμφάνιση σε μια πολυάσχολη διαδικασία. Με την medium γόμα, έγραψε το 1:36.276 και κατέβασε ένα δευτερόλεπτο από το FP1. Ο Lewis Hamilton έμεινε στην 2η θέση, 0.2s μακριά από τον teammate του, δίχως όμως να έχει καλό γύρο. Ο Max Verstappen έμεινε στην 3η θέση. Το σημαντικό μάθημα από τη διαδικασία είναι πως η soft γόμα δεν έδωσε πολύ καλύτερο χρόνο από τη medium, έχοντας λίγη πρόσφυση. Παράλληλα, η medium δείχνει να είναι το πιο αξιόπιστο ελαστικό για το τριήμερο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Alex Albon πήρε την 4η θέση, έχοντας πολλούς ακυρωμένους γύρους. Με τη soft γόμα ήταν 0.9s μακριά από τη κορυφή και από τον teammate του. Πίσω του, ακολούθησε στην 5η θέση η McLaren του Lando Norris. O Βρετανός έκανε το 1:37.438 με τη soft γόμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανασκόπηση του GP Σακχίρ.

Τώρα όμως έρχεται το εκπληκτικό στατιστικό του FP2. Τέσσερις οδηγοί είχαν απόσταση μεταξύ τους μόλις 0.003s. O Εsteban Ocon ήταν μόλις ένα χιλιοστό ταχύτερος του Sergio Perez με την Racing Point. O Μεξικανός έκανε προσομοίωση αγώνα, καθώς θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα. Πίσω του, οι Charles Leclerc και Daniel Ricciardo, έγραψαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο στο 1:37.508.

Ο Lance Stroll έκλεισε την 10άδα όντας πολύ κοντά στον Norris, με τον Daniil Kvyat να είναι η ταχύτερη Alpha Tauri στο 1:37.596. Η ταχύτερη Alfa Romeo ήταν ο Kimi Raikkonen στην 14η θέση, με την ταχύτερη Haas να είναι του Kevin Magnussen στην 16η. Ο George Russell με την Williams ήταν μόλις 18ος, 2.5s μακριά από τον Bottas.

Στη διαδικασία αυτή είδαμε επιπλέον προβλήματα για οδηγούς. Ο Raikkonen είδε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του να παίρνει φωτιά. Ο Φινλανδός σταμάτησε στην έξοδο της μεγάλης πίσω ευθείας, αλλά το μονοθέσιο του είχε ήδη καεί δυνατά. Προβλήματα είχε και ο George Russell τα οποία ενδέχεται να έχουν σχέση με τη μπαταρία. Παράλληλα, ο Hamilton είχε θέματα με το τιμόνι του και παραμένει ερωτηματικό η αξιοπιστία όλων μέχρι το τέλος του τριημέρου.

Στο FP2 είδαμε τους οδηγούς να δοκιμάζουν και τη πειραματική γόμα της Pirelli για το 2021. Συνολικά είδαμε τρία διαφορετικά ελαστικά και πολλές διαφορετικές λύσεις στο στήσιμο των μονοθεσίων. Λόγω της κόκκινης σημαίας, δεν είχαμε πολλά μεγάλα stint, με το πρόγραμμα των ομάδων να αλλάξει.

Η πιο καθαρή εικόνα μετά την Παρασκευή είναι πως οι Mercedes και ο Verstappen είναι ταχύτατοι, με τις πίσω ομάδες να δίνουν τρελή μάχη για βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP2 GP Άμπου Ντάμπι

Δείτε τον μεγάλο τελικό του F1 Greek Mini Series από το Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles