spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP3: Ξανά ταχύτερος ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP3 του GP Άμπου Ντάμπι, έχοντας τον ταχύτερο χρόνο και το πλεονέκτημα πριν τις κατατακτήριες.

Ο Lewis Hamilton διατηρήθηκε στην κορυφή των χρόνων στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το 2021 στο GP Άμπου Ντάμπι. Ο Verstappen ήταν πίσω του στα 0,214s, ανάλογη εικόνα για Mercedes και Red Bull στις θέσεις 3 και 4.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το 2021. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 27 βαθμούς Κελσίου, με την αντίστοιχη του οδοστρώματος να βρισκόταν, αρχικά, στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Τα πιο δραματικά φινάλε στην ιστορία της Formula 1

Ανάμεικτες επιλογές ελαστικών από τους οδηγούς στο ξεκίνημα της διαδικασίας, ενώ βγήκαν 8 μονοθέσια στην πίστα τα πρώτα 5 λεπτά. Ο αρχικός γρήγορος γύρος του Verstappen, με τα medium ελαστικά, ήταν στο 1:24.997. Πίσω του είχε χρόνο ο Raikkonen με soft και ο Esteban Ocon με hard. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ο Verstappen βελτίωσε λίγο παραπάνω, πέφτοντας στο 1:24.828. Σταδιακά έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα περισσότεροι οδηγοί.

Η πρώτη προσπάθεια των οδηγών της Mercedes, με τα soft ελαστικά, έφερε τον Hamilton στην κορυφή με διαφορά 0,587s, ενώ ο Valtteri Bottas ανέβηκε στην 3η θέση. Ο Sergio Perez στον πρώτο του γρήγορο γύρο, έκανε χρόνο που τον έφερε στην 4η θέση, με medium ελαστικά. Λίγο αργότερα, ο Μεξικανός ανέβηκε στην 3η θέση, έχοντας διαφορά μόλις 0,004s από τον team-mate του, Verstappen. Στις πιο πίσω θέσεις, οι Alfa Romeo ήταν ψηλά στις θέσεις 5 και 8, με τον Giovinazzi εμπρός του Raikkonen, έχοντας τα soft ελαστικά. Ανάμεσά τους είχαν τους Alonso και Leclerc, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τη hard γόμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Σχεδόν με τη συμπλήρωση 25 λεπτών, ο Valtteri Bottas βελτίωσε το χρόνο του με τα soft ελαστικά, πέφτοντας στο 1:24.025. Ο Hamilton είχε ανάλογη βελτίωση, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου, στο 1:23.274. Παράλληλα, ο Perez πέρασε τον Verstappen στην κατάταξη και βρέθηκε στην 3η θέση. Οι AlphaTauri ήταν οι ταχύτερες των υπολοίπων ομάδων και ήταν στις θέσεις 5 και 6 με τα hard ελαστικά.

Στο μέσο της διαδικασίας, δεν υπήρχαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τους οδηγούς να βρίσκονται στα pits για τις όποιες τελευταίες ρυθμίσεις. Ο Raikkonen έκανε αξιόλογο χρόνο με τα soft ελαστικά και βρέθηκε στην 6η θέση, ανάμεσα στις δύο AlphaTauri. Ο Carlos Sainz έβαλε τα medium ελαστικά και σημείωσε χρόνο που τον έφερε στην 3η θέση, λίγο μετά. Ο Yuki Tsunoda έβαλε soft ελαστικά και σκαρφάλωσε στην 3η θέση, ενώ μία γρήγορη προσπάθεια του Leclerc εμποδίστηκε από τον Verstappen στο sector 3. Ο Μονεγάσκος ήταν 0,1s ταχύτερος του team-mate του, Carlos Sainz, στα 2 πρώτα sectors. Ο Sergio Perez ήταν στην 4η θέση, πίσω από τον Tsunoda, παρά το γεγονός ότι έβαλε soft ελαστικά.

Ο Lando Norris με soft ελαστικά ανέβηκε στην 3η θέση, όντας πολύ μακριά από την κορυφή (+0,832s). Ο Pierre Gasly ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας και αυτός soft ελαστικά, όλοι οι οδηγοί έκαναν προσομοίωση των κατατακτήριων. Η τελευταία αξιοσημείωτη αλλαγή ήταν αυτή του Perez, που επανήλθε στην 4η θέση.

Ο Lewis Hamilton με Mercedes ήταν και πάλι ταχύτερος με χρόνο 1:23.274, με τον Max Verstappen με Red Bull ήταν στη 2η θέση με διαφορά 0,214s. Αρκετά οι πίσω οι team-mate τους, με την ίδια σειρά, στις θέσεις 3 και 4. Ο Valtteri Bottas ήταν στην 3η θέση (+0,751s) και ο Sergio Perez στην 4η θέση (+0,773s). 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Lando Norris με McLaren σκαρφάλωσε στην 5η θέση, μπροστά από τις δύο AlphaTauri, που ήταν στις θέσεις 6 και 7, με τον Tsunoda μπροστά από τον Gasly. Οι δύο Ferrari ήταν και πάλι στη δεκάδα, με τον Sainz στην 8η και τον Leclerc στη 10η θέση, έχοντας ανάμεσά τους τον Daniel Ricciardo στην 9η θέση. Οι τρεις οδηγοί έκαναν χρόνο με τα medium ελαστικά.

Ο Lance Stroll βρέθηκε στο φινάλε στην 11η θέση, ενώ η Alpine είχε πτώση στην κατάταξη, συγκριτικά με το FP2. Ο Esteban Ocon τερμάτισε στη 12η θέση, ενώ ο Fernando Alonso ήταν στη 15η θέση, με τους χρόνους τους να γίνονται με medium ελαστικά. Ανάμεσά τους βρίσκονταν, στις θέσεις 13 και 14, οι Alfa Romeo των Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi αντίστοιχα.

Ο Sebastian Vettel με Aston Martin ήταν στη 16η θέση, ενώ οι συνήθεις “ύποπτοι” συμπλήρωσαν την κατάταξη. Οι Williams είχε τους George Russell και Nicholas Latifi στις θέσεις 17 και 18, ενώ η Haas κατέλαβε τις θέσεις 19 και 20, με τον Schumacher και πάλι μπροστά από τον Mazepin. 

Αποτελέσματα FP3 – GP Άμπου Ντάμπι

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles