spot_img

GP Άμπου Ντάμπι: O Verstappen «έριξε» την αυλαία

Ο Max Verstappen ηταν ο μεγάλος νικητής του μεγάλου τελικού της F1 για το 2022, το GP Άμπου Ντάμπι, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο τον αγώνα. 

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του GP Άμπου Ντάμπι, παίρνοντας τη 15η του νίκη για το 2022, με τον Charles Leclerc να ξεπερνά το Sergio Perez στη 2η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών.

Το GP Άμπου Ντάμπι το 2022 δεν επιφύλασσε τις ίδιες ανατροπές με τον αγώνα του 2021, υπήρξαν, ωστόσο, ορισμένες μάχες που διατήρησαν το ενδιαφέρον μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Η σταθερά του αγώνα άκουγε στο όνομα Max Verstappen και πάλι, με το δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να είναι ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα. Ο Ολλανδός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έφτασε στη 15η νίκη του τη φετινή σεζόν, αυξάνοντας το δικό του ρεκόρ στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Η Red Bull Racing, ωστόσο, έχασε μία άλλη μάχη, με το Sergio Perez να μένει πίσω από τον Charles Leclerc και να χάνει τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing πήρε τη νίκη στο Yas Marina Circuit, με τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari να τερματίζει στη 2η θέση. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing συμπλήρωσε το podium στην 3η θέση, μπροστά από τον Carlos Sainz της Scuderia Ferrari στην 4η θέση. Την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσε ο George Russell (Mercedes-AMG).

Ο Lando Norris με McLaren ήταν στην 6η θέση και ο Esteban Ocon με Alpine στην 7η θέση. Η Aston Martin είχε, επίσης, διπλό τερματισμό στους βαθμούς, έχοντας τους Lance Stroll και Sebastian Vettel στις θέσεις 8 και 10 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Daniel Ricciardo με McLaren στην 9η θέση.

Εκτός δεκάδας βρέθηκε ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri στην 11η θέση, με τον Zhou Guanyu με Alfa Romeo να τερματίζει στη 12η θέση. Ο Alex Albon με Williams κατέλαβε τη 13η θέση, με τους Pierre Gasly (Alpha Tauri), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) και τις Haas των Mick Schumacher & Kevin Magnussen να συμπληρώνουν την κατάταξη των οδηγών που τερμάτισαν.

Οι οδηγοί που δεν ολοκλήρωσαν το GP Άμπου Ντάμπι ήταν οι Lewis Hamilton (Mercedes-AMG), Nicholas Latifi (Williams) και Fernando Alonso (Alpine).

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 για τη Formula 1.

Αποτελέσματα GP Άμπου Ντάμπι

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles