spot_img

Οι πολλές ομοιότητες των Hamilton και Schumacher

Το ρεκόρ νικών της F1 έχει πλέον δύο ονόματα στη κορυφή της λίστας, με τους Lewis Hamilton και Michael Schumacher να βρίσκονται στις 91 νίκες.

Οι δύο Θρύλοι της Formula 1 σε λίγο καιρό θα έχουν έκαστος 7 τίτλους και έχουν ακόμα ένα κοινό. Ο Βρετανός διαδέχθηκε το 2013 τον Γερμανός στην ομάδα της Mercedes και, όταν ξεκίνησε η υβριδική εποχή της F1, έγραψαν μαζί ιστορία. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών όμως, υπάρχουν μηχανικοί όπου έχουν ζήσει και τους δύο οδηγούς.

Διαβάστε επίσης: Ferrari: Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes, Andrew Shovlin, μιλά για τους Hamilton και Schumacher έχοντας συνεργαστεί μαζί τους. Έχοντας εμπειρία και με τους δύο, μιλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πάνω σε ένα μονοθέσιο. Εκθειάζει την πνευματική τους δύναμη και το πόσο δυνατοί ήταν και στον ψυχολογικό τομέα. Τέλος, τονίζει το ότι έχουν περισσότερες ομοιότητες απ’όσο νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Όταν ήρθε ο Michael στην ομάδα, ένα από τα πράγματα που μας εξέπληξαν ήταν πως έψαχνε να βρει και το παραμικρό κέρδος. Είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει το μονοθέσιο με την ισορροπία που χρειαζόταν. Αν ήθελε υποστροφή, θα το έκανε, αν έπρεπε να δουλέψει τα εμπρός ελαστικά, θα το έκανε. Μπορούσε να προσαρμόσει το στυλ του. Και αυτές είναι δύο αρετές τις οποίες έχει και ο Lewis. Αρκετοί καλοί οδηγοί δεν έχουν συγκεκριμένο στυλ, αλλά θα οδηγήσουν με ό,τι είναι ταχύτερο. Με τον Michael δεν ανησυχούσες το πόσα θα του έλεγες σε έναν γύρο. Είτε ήταν το σύστημα πέδησης, είτε να προσέχει τα ελαστικά και να τα φέρει σε κατάλληλη θερμοκρασία, θα τα έκανε όλα. Ο Lewis μπορεί επίσης να το κάνει αυτό. Του λες το ένα πράγμα μετά το άλλο και δεν ξεχνάει. Το κάνει. Αν του δώσεις επιπλέον πράγματα, θα τα κάνει και αυτά. Όσον αφορά το πώς είναι μέσα στο μονοθέσιο, έχουν περισσότερα κοινά απ’όσο νομίζουμε. Απλά εκτός μονοθεσίου είναι δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι.

Στη συνέχεια, ο Shovlin αναφέρθηκε στον Hamilton και το πόσο έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια την Mercedes. Αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας του και το πώς έχει εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο οδηγό.

Πίσω στο 2013 ο Lewis ήταν ένας πολύ διαφορετικός χαρακτήρας εντός και εκτός μονοθεσίου. Φυσικά και η ομάδα έχει αλλάξει, έχει βελτιωθεί πολύ. Ένα μεγάλο μέρος της όμως είναι πως μάθαμε να δουλεύουμε με τον Lewis και να αντλούμε το καλύτερο από αυτόν και το ίδιο έκανε κι εκείνος. Όταν ήρθε σε εμάς, ήταν αμέσως ταχύτατος και εντυπωσιακός στο να κερδίζει αγώνες. Τώρα είναι περισσότερο τακτικός στο πώς αντιλαμβάνεται μια χρονιά και πώς δουλεύει. Δεν είναι μόνο το πώς προσπαθεί να βελτιωθεί, είναι όλο το πακέτο. Πως είναι στη ζωή του και πως καταφέρνει να είναι ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Κάθε χρόνο εμφανίζεται ως μια βελτιωμένη έκδοση του ανθρώπου που είδες στο Abu Dhabi. Το επίπεδο που βρίσκεται τώρα είναι πολύ εντυπωσιακό. Έχει απίστευτη σταθερότητα και τρόπο με τον οποίο μαζεύει βαθμούς και παίρνει τα Πρωταθλήματα.

Και συνεχίζει λέγοντας πράγματα τα οποία βλέπει από πρώτο χέρι.

Νομίζω πολύς κόσμος και μάλλον και οι αντίπαλοι του θέλουν να πιστεύουν πως είναι απλά ένας οδηγός που οδηγεί γρήγορα το μονοθέσιο του και μόνο. Είναι όμως ένας από τους οδηγούς που έχουμε γνωρίσει, που δουλεύει τόσο σκληρά. Όσο περισσότερα μαθαίνει για τα ελαστικά και το μονοθέσιο, παίρνει όλα τα δυνατά εργαλεία και τα χτίζει την οδήγηση του. Έχει έναν μανιώδη τρόπο να κοιτά κάθε χαμένη ευκαιρία ως κάτι που πρέπει να λυθεί για τον επόμενο αγώνα. Δουλεύει με τον Bono και όλους τους μηχανικούς του σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν κάθε πρόβλημα. Έχει τον τρόπο του να χτίζει τις αρετές του. Ο Lewis προσπαθεί και βρίσκει νέες τεχνικές καταρτίσεις και πώς να τις αξιοποιήσει στο έπακρο.

Η κίνηση του Hamilton να μετακομίσει από την McLaren στην Mercedes στη θέση του Schumacher ήθελε πολύ ρίσκο. Πολλοί είχαν κατακρίνει την απόφαση του αυτή, όμως αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες στην ιστορία. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τη μέρα που πήρε την απόφαση αυτή.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ακούστε την εκπομπή για την F1 “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άιφελ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles