spot_img

Ο Sargeant εκτός GP Αυστραλίας – Ο απίστευτος λόγος που δεν θα αγωνιστεί

Μία πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη Williams Racing, καθώς μόνο ένα μονοθέσιο θα πάρει μέρος στο GP Αυστραλίας και ο λόγος είναι απίστευτος. 

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίσσεται το Grand Prix Αυστραλίας για τη Williams Racing. O Alex Albon είχε έξοδο κατά τη διάρκεια του FP1 , προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο μονοθέσιό του. Οι μηχανικοί της ομάδας του Γκρόουβ προσπάθησαν να επιδιορθώσουν την FW46 για το FP2, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό.

Η ζημιά που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και χρειάζεται αλλαγή σασί ώστε το μονοθέσιο να βρεθεί και πάλι στην πίστα. Αυτό είναι απ’ ότι φαίνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της Williams, καθώς στην Αυστραλία δεν είχε εφεδρικό σασί σε περίπτωση που ένα από τα δύο κύρια καταστραφούν.

Ως αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα έχει μόνο ένα μονοθέσιο για το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο, κάτι ανήκουστο για τα σημερινά δεδομένα της Formula 1. Έτσι, η απόφαση που πάρθηκε ήταν να αγωνιστεί μόνο ο Alex Albon, o οδηγός που είχε την έξοδο και προκάλεσε την ανεπανόρθωτη ζημιά στο σασί του. Έτσι, ο Logan Sargeant θα απουσιάσει από το Grand Prix Αυστραλίας, δίχως να φέρει ευθύνη.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Sargeant δήλωσε σχετικά.

«Είναι η πιο δύσκολη στιγμή που μπορώ να θυμηθώ στην καριέρα μου. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο. Είμαι πάντως ολοκληρωτικά δίπλα στην ομάδα και θα συνεχίσω να συνεισφέρω με όποιον τρόπο μπορώ αυτό το τριήμερο, ώστε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Ο Alex Albon πρόσθεσε.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής και να πω ότι κανένας οδηγός δεν θα ήθελε να δώσει έτσι την θέση του. Δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί κάτι παρόμοιο. Ο Λόγκαν πάντα ήταν επαγγελματίας, ομαδικός παίκτης από την πρώτη μέρα και αυτό που συνέβη δεν μπορεί να το αποδεχτεί εύκολα. Σε αυτή την φάση όμως δεν μπορώ να παραμείνω σε ό,τι συνέβη και η μόνη μου αποστολή είναι να τα πάμε όσο πιο καλά γίνεται το Σαββατοκύριακο».

Ο επικεφαλής της Williams, James Vowles, ανέφερε.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η ζημιά την οποία υπέστη το σασί μάς ανάγκασε να αποσύρουμε το μονοθέσιο από τη συνέχεια του Grand Prix. Είναι απαράδεκτο στη σύγχρονη Formula 1 να μην υπάρχει επιπλέον σασί διαθέσιμο, όμως είναι κάτι που αντικατοπτρίζει πόσο πίσω ήμασταν στην χειμερινή περίοδο και γιατί πρέπει να κάνουμε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να βρεθούμε σε καλύτερη θέση στο μέλλον. Ως αποτέλεσμα, αναγκαστήκαμε να λάβουμε κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις σήμερα. Αν και ο Λόγκαν δεν θα έπρεπε να “υποφέρει” από ένα λάθος το οποίο δεν έκανε ο ίδιος, κάθε αγώνας μετράει όταν οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες του midfield είναι μικρότερες από ποτέ. Οπότε λάβαμε την απόφαση με γνώμονα την μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρουμε βαθμούς στον αγώνα. Η απόφαση δεν λήφθηκε ελαφρά τη καρδία και δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε αρκετά τον Λόγκαν για την γενναιόδωρη κίνησή του, κάτι που καταδεικνύει την αφοσίωσή του στην ομάδα. Είναι ένας πραγματικά ομαδικός παίκτης. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο για την Williams, αλλά σε αυτή την κατάσταση δεν θα ξαναβρεθούμε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles