spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια FP2: Κυριαρχία Mercedes, προβλήματα ο Verstappen

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP2 του GP Εμίλια-Ρομάνια, κάνοντας το δύο στα δύο στην πίστα της Imola.

O Φινλανδός έκανε έναν εξαιρετικό γύρο και στη δεύτερη περίοδο δοκιμών, όπου οι συνθήκες θα είναι πολύ κοντά σε αυτές του αγώνα. Έχοντας μια ανανεωμένη εμφάνιση, η Mercedes δείχνει να έχει λύσει ορισμένα από τα προβλήματα της πρεμιέρας. Μάλιστα, με την soft γόμα, οι Πρωταθλητές έβαλαν αρκετά καύσιμα και δεν έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. To FP2 ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν ο Leclerc έστειλε τη Ferrari του στον τοίχο μετά από δικό του λάθος.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας FP1: Αρχή με Vinales, δυναμικός Marquez

Ο Bottas έγραψε με την medium γόμα τον ταχύτερο γύρο της διαδικασίας στο 1:15.551 και άφησε τον Lewis Hamilton πίσω του. Η διαφορά των δύο Mercedes ήταν μόλις στα 0.010s, η οποία είναι απειροελάχιστη. Όμως ο Βρετανός έκανε τον ταχύτερο γύρο με την soft, ενώ ο Bottas δεν βελτίωσε. Σε ρυθμό αγώνα, οι δύο W12 έδειχναν επίσης πολύ δυνατές και μπροστά από όλους τους υπόλοιπους. Στην 3η θέση της διαδικασίας ήταν ο Pierre Gasly. O Γάλλος έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο με την soft γόμα και ήταν 0.078s μακριά από την Mercedes.

Ο Carlos Sainz έκλεισε στην 4η θέση για την Ferrari, η οποία δείχνει πολύ δυνατή τουλάχιστον στον έναν γύρο. Πίσω του ακολούθησε ο teammate του, Charles Leclerc. O Μονεγάσκος, εκτός από την έξοδο είδε τον ταχύτερο γύρο του να ακυρώνεται καθώς πάτησε εκτός ορίων πίστας. Αν είχε μετρήσει, θα ήταν στη κορυφή της διαδικασίας. Ο Sergio Perez ήταν η ταχύτερη Red Bull στην πίστα, όντας όμως 0.8s μακριά από τον Bottas. O Yuki Tsunoda έκανε ένα εξαιρετικό FP2 και πήρε την 7η θέση για την Alpha Tauri.

Δείτε το GP Βελγίου της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Τρεις ακόμα ομάδες έκλεισαν την πρώτη 10άδα, με τις διαφορές μεταξύ τους να είναι πολύ κλειστές. Ο Lando Norris πήρε την 8η θέση, μπροστά από τους Antonio Giovinazzi και Lance Stroll. O Esteban Ocon έφερε την Alpine στην 11η θέση της διαδικασίας, όντας πολύ κοντά στους μπροστά οδηγούς.

Εξαιρετικός ήταν και στο FP2 o Nicholas Latifi. O οδηγός της Williams ήταν στην 12η θέση και 1.272s μακριά από την κορυφή. Ο Fernando Alonso ακολούθησε, μην έχοντας μια αντιπροσωπευτική εμφάνιση στην πίστα, όμως ήταν μπροστά από τον Max Verstappen.

O Ολλανδός έγραψε μόλις 5 γύρους στην διαδικασία και ταχύτερο στην medium γόμα. Δεν κατάφερε να κάνει την κρίσιμη προσομοίωση που θα ήθελε η ομάδα, καθώς σταμάτησε στην άκρη της πίστας. To πρόβλημα στην RB16B ήταν στην στρεπτική ράβδο.

Οι δύο Haas ήταν στις τελευταίες θέσεις, με τον Mick Schumacher αρκετά ταχύτερο από τον Nikita Mazepin.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Αποτελέσματα FP2 GP Εμίλια-Ρομάνια

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Ιμολα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles