spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια FP3: Ο Verstappen επέστρεψε στη κορυφή

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη διαδικασία του FP3 για το GP Εμίλια-Ρομάνια, με τις κατατακτήριες να αναμένονται με αγωνία.

Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτική, με πολλά συμβάντα να συμβαίνουν μέσα σε 60 λεπτά. Η μοναδική κόκκινη σημαία βγήκε όταν ο Nicholas Latifi είχε έξοδο στο σικέιν Villeneuve, όμως κατάφερε να επιστρέψει στα pits. Επιπλέον, σε αντίθεση με χθες, είδαμε πολλούς γύρους να ακυρώνονται για παραβίαση ορίων πίστας. Ο λόγος ήταν η στροφή 9, καθώς τα μονοθέσια έβγαιναν εκτός από τα προβλεπόμενα όρια. Εξόδους είχαν οι δύο Alfa Romeo και ο Pierre Gasly.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό 

Ο Verstappen με φρέσκο σετ soft γόμας μπήκε στη πίστα στα τελευταία λεπτά και πήρε την 1η θέση. Έχοντας εξαιρετικό ρυθμό έγραψε το 1:14.958 και έδειξε ποιος είναι το φαβορί για τις κατατακτήριες. Έπειτα από μια πολύ κακή Παρασκευή, επέστρεψε δυναμικός. Στην 2η θέση της διαδικασίας έκλεισε ο Lando Norris με την McLaren, κάνοντας έναν εξαιρετικό χρόνο. Η διαφορά του ήταν 0.4s, αφήνοντας πίσω του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Lewis Hamilton ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω, όμως ο ταχύτερος γύρος ήταν στο ίδιο δέκατο με χθες. Αυτό μας δείχνει πως η Mercedes έχει επιπλέον να δώσει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Sergio Perez έκλεισε τη διαδικασία στην 4η θέση, όμως ήταν πολύ μακριά από τον teammate του. Ο Charles Leclerc επιβεβαίωσε την ταχύτητα της Ferrari με έναν πολύ δυνατό γύρο. Επιπλέον ήταν ένας από τους οδηγούς που είδαν γύρο τους να ακυρώνεται. Ο Gasly ακολούθησε κάνοντας σάντουιτς τις δύο Ferrari. O Valtteri Bottas σπατάλησε τη γρήγορη προσπάθειά του κάνοντας λάθος στις στροφές 11 και 12.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Οι δύο Alpine έκλεισαν την πρώτη 10άδα, με τον Fernando Alonso να είναι λιγότερο από μισό δέκατο μπροστά από τον Esteban Ocon. O Yuki Tsunoda ήταν στην 11η θέση, μπροστά από τον Lance Stroll στη ταχύτερη Aston Martin. O Daniel Ricciardo είχε μια πολύ κακή διαδικασία, όντας μόλις στην 13η θέση. Η Williams έδειξε να έχει ταχύτητα και θα παλέψει ώστε να βγει από το Q1, με τον George Russell στην 15η θέση. Πίσω του ήταν ο Mick Schumacher με την Haas, μόλις 1.490s πίσω από τον Verstappen. Οι δύο Alfa Romeo είχαν κακό FP3, με τον Antonio Giovinazzi ταχύτερο αλλά μόλις στην 18η θέση.

Από το FP3 αντιλαμβανόμαστε πως οι δύο Mercedes και o Verstappen θα επιχειρήσουν να περάσουν στο Q3 με την medium γόμα. Ο λόγος είναι πως στη διαδικασία αυτή ήταν οι μόνοι που δεν τη χρησιμοποίησαν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Αποτελέσματα FP3 GP Εμίλια-ΡομάνιαΔείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles